szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezuhant egy pályaépítő munkás a Margit hídról hétfő délután, a férfi túlélte a balesetet. A kivitelező cég azonnali vizsgálatot indított az ügyben.

Csak könnyebb sérülései vannak a Margit hídról hétfő délután lezuhant munkásnak - közölte a hídfelújítási beruházást kivitelező cég, az Mh (Margit híd) 2009 konzorcium szóvivője.

Tóth Kata elmondta, hogy - a korábbi hírekkel szemben - a férfi nem szenvedett sem medencecsonttörést, sem más súlyosabb sérülést. Zúzódásos sérülései 3-8 napon belül gyógyulnak, ezért csak 24 órás megfigyelésre tartják bent a kórházban, így várhatóan már kedden hazaengedik. 

A férfi, eddig tisztázatlan körülmények között, a híd egyik pályaelemének bontása közben zuhant a mintegy hat méterrel a pályatest alatt futó vizsgálójárdára.

Tóth Kata azt közölte, hogy a kivitelező cég azonnali vizsgálatot indított az ügyben, és a munkavédelmi szabályok szigorításának lehetőségét is meg akarják vizsgálni.

A tűzoltóság korábbi közlése szerint a felújítás alatt álló Margit híd budai hídfőjéhez közel egy férfi ismeretlen körülmények között a hídszerkezetre zuhant. A tűzoltók alpinista módszerrel mentették ki a megsérült férfit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
335 km/h végsebességű új kabrió a Bentleytől

335 km/h végsebességű új kabrió a Bentleytől

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken

Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken