szerző:
hvg.hu

A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.

"A Fidesz abban a kivételes helyzetben van, ami a magyar politikában még soha nem fordult elő: 176 választókerületből 176-ot megnyerhet" - jelentette ki Kubatov Gábor. Kifejtette: minden választókerülethez úgy állnak hozzá, beleértve Szegedet, Battonyát, az összes budapesti és miskolci körzetet, Komlót vagy éppen Kazincbarcikát, hogy mindegyiket meg lehet és meg is kell nyerni, bárki is legyen az ellenfél.

A Fidesz pártigazgatója úgy vélekedett, hogy "az MSZP szétesett, morálisan összerogyott a hazugságok súlya alatt, szervezetileg és a miniszterelnök-jelölt tekintetében is". Mesterházy Attila az MSZP legjobb kormányfőjelöltje, aki Zuschlag Jánossal és Gyurcsány Ferenccel a bíróság előtt állt? - kérdezte. Arra a felvetésre, hogy akkor e szerint vert sereggel való megméretésre készülnek, azt mondta: a Fidesznek a saját maga által meghatározott úton kell végigmennie, és nem arra kell figyelnie, mi történik az MSZP-vel. "A Fidesz nagy, erős párt, meghallgatja az embereket, tudja, hogy mit akar tenni" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a kampányban mennyire lesz hangsúlyos a korrupció témája, az ellenzéki párt kampányigazgatója azt mondta: az MSZP egy sajátos elegyet gyúrt össze a politikában, ebben benne van a kormányzati alkalmatlanság, a hivatali hatalommal való visszaélés, a korrupció, a hazugság. Ez az "elegy" csak az MSZP politikusainak jó, az egész országnak viszont nem - fogalmazott. Kubatov Gábor szerint az elkövetkezendő hónapokban a Fidesznek az a dolga, hogy ennek az elegynek minden egyes elemére rámutasson.

Úgy vélekedett: a Fidesznek a jelenlegi helyzetben őszintén kell beszélnie az országban lévő állapotokról. "Ha ennyit teszünk, akkor a Fidesz nem hibázik, és meg fogja nyerni a választásokat" - hangsúlyozta a kampányigazgató arra a kérdésre, hogy szerinte hibázhatnak-e a következő hetekben.

A Fidesz azt tervezi, hogy olcsó és rövid kampányt folytat, ez jellemezte az időközi választásokat is az elmúlt időszakban. "Mindenhol kevés pénzt költöttünk el, ezzel szemben nagyon sok terepmunkát végeztünk, és minden esetben kikértük az emberek véleményét" - emelte ki Kubatov Gábor.

Arra a felvetésre, hogy eddig is folytattak már plakátkampányt, azt mondta: "a kampányokat felvezető időszakban ez megszokott", a hivatalos korteskedés március 15-én indul, intenzív, egy hónapos lesz; addig önkéntestoborzás, ajánlószelvény-gyűjtés folyik.

Kubatov Gábor kiemelte, hogy az egy hónapos szakaszban számos konzultációt tartanak majd, például közgazdászokkal, vezető értelmiségiekkel, a kulturális szféra képviselőivel, az agráriumban dolgozókkal; nem elképzelhetetlen egy szakmai konzultációsorozat sem. Ezek eredményét pedig - mondta - beillesztik a programjukba.

A szocialisták által kifogásolt "levelezős kampányról" a pártigazgató annyit mondott: a Fidesznek nagy és a szigorú törvényi feltételeknek megfelelő, legális adatbázisa van, amelyen keresztül évek óta kapcsolatban áll az emberekkel - akik már támogatták a Fidesz egyes akcióit -, hogy anyagilag is segítsék a párt kampányát.

Szerinte ugyanis a Fidesz mindig kevesebb pénzből gazdálkodott, mint a szocialisták. Hozzátette: az adománygyűjtés sikeres, a párt korábbi támogatói szívesen adakoznak. Ez azt mutatja, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is rengetegen hajlandók áldozatot hozni a változásért.

Arra a kérdésre, mire fordítják a befolyt pénzt, a pártigazgató annyit mondott, hogy a kampányra, és hogy ellenőrizhetően és becsületesen használják fel. Kubatov Gábor kitért arra is, hogy külföldi kampánytanácsadót nem alkalmaznak, de sokak véleményét meghallgatják. Mint mondta, nem véletlenül voltak még a kampányt megelőző időszakban a francia UMP-nél, a német kereszténydemokratáknál, a lengyel Civil Platformnál,
Megemlítette, hogy személy szerint jó kapcsolatban van az amerikai republikánus párt kampányigazgatójával, és hogy az elmúlt években mind a republikánusoktól, mind a demokratáktól sok mindent tanultak.

A kampánytechnikákról szólva annyit emelt ki, hogy szeretnének előrelépni az internetes kommunikációban, új honlapokat, közösségi oldalak használatát is tervezik beépíteni a kampányba. A miniszterelnök-jelölti vitát firtató kérdésre visszakérdezett: "kivel kellene Orbán Viktornak vitatkoznia, miért pont az MSZP jelöltjével"? Hozzátette: a vitához először azt kellene eldönteni, melyik a második erő valójában Magyarországon.

"Amikor eljön majd az idő, meghozzuk az erről szóló döntést, de egyelőre az alaphelyzet nem tisztázott; az ország jövője szempontjából nincs jelentősége, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy nem" - fogalmazott Kubatov Gábor. "Mindenki tudja, hogy csak a Fidesz képes kivezetni az országot a bajból."

Szerinte az országos lista állításával "nem kell kapkodnia" a Fidesznek. Hangsúlyozta, a listán lévőket is ugyanolyan megfontoltan választják majd ki, mind ahogy tették az egyéni jelöltek esetében. A kormányprogramot firtató kérdésre azt mondta: a kormányprogramnak akkor jön el az ideje, miután bizalmat kaptak a választóktól. "Három alappillérünk biztosan lesz a kormányra kerülést követően: eltakarítani a romokat, megnevezni a felelősöket az elmúlt évek csalásaiért, és újjáépíteni az országot" - tette hozzá. Ha kormányra kerül a Fidesz, az első intézkedések között az "embereknek fontos, a gazdaság motorjait beindító" ügyek szerepelnek majd - mondta Kubatov Gábor.
      FOTÓ

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A pozsonyi polgármester vezeti a Pride-ot

A pozsonyi polgármester vezeti a Pride-ot

Pomázon is megvalósult az ellenzéki összefogás

Pomázon is megvalósult az ellenzéki összefogás

Akkora a hőség Amerikában, hogy egy napon álló autóban kisültek a kekszek

Akkora a hőség Amerikában, hogy egy napon álló autóban kisültek a kekszek

Ezt láthatták a magyarok a holdra szállásból - képgaléria

Ezt láthatták a magyarok a holdra szállásból - képgaléria

Varga Csaba felért a 8080 méteres Hidden Peak csúcsára

Varga Csaba felért a 8080 méteres Hidden Peak csúcsára

Nagy a torlódás a Csongrád megyei határátkelőhelyeken

Nagy a torlódás a Csongrád megyei határátkelőhelyeken