szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.

A napilap szerint a műsorvezető cégében résztulajdonos egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek a saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak. A lap a birtokában lévő szerződésekre hivatkozva azt állította, hogy a két cég - amelyek egy helyre vannak bejegyezve - 2008-ban ugyanakkora összegért, több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak, és idénre is van szerződésük. A két cég közösen dolgozik Salgótarján fideszes polgármesterének is.

Az MSZP kérdez
Az MSZP tudni akarja, hány megyei és helyi önkormányzat áll szerződéses viszonyban Rákay Philipnek, a HírTV műsorvezetőjének tanácsadó cégével, és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek.Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte: tudni szeretnék azt is, pontosan milyen feladatokat lát el ez a cég. A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a Contact Media Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel jelenleg is szerződéses kapcsolatban áll.

A kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsot a megyei önkormányzatnak; a cég feladatai közzé tartozik az önkormányzat országos és helyi sajtópolitikájának kialakítása és végrehajtása, illetve országos sajtómegjelenésének segítése - tette hozzá. A szóvivő elmondta, a cég mindezért havi 720 ezer forintot számlázott ki.
   
Nyakó István felhívta a figyelmet arra, hogy "forintra ennyiért" dolgozott 2008-ban a Fejér megyei önkormányzatnak az APSA Tanácsadó Kft. is hasonló feladatkörben: ők végzik az önkormányzat szempontjából releváns politikai történések összegyűjtését és értékelését.
   
Elmondta, a nyilvános cégadatok szerint a Contact Media Kft.-ben Rákay Philip az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén HírTV-s Pindroch Ferenc és Szabó Ádám, volt fideszes önkormányzati képviselő neve is olvasható. Nyakó István ugyancsak sajtóhírekre hivatkozva közölte: a Contact Media és APSA egy azon címre van bejelentve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!