szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyvenhatra nőtt azoknak a buszvonalaknak a száma, amelyeken elindultak a járatok péntek reggel, a BKV-sztrájk negyedik napján – közölte a BKV. A villamosok továbbra is hat viszonylaton közlekednek.

A legutóbb a 103-as, a 166A, a 168E és a 220-as busz vonalán indult meg a forgalom, bár a járművek ritkábban járnak a menetrendben jelzettnél. Változott a 240-es autóbusz vonala, a járat péntek reggel a Kosztolányi Dezső téren keresztül közlekedik, a 53-as pedig a Villányi úton keresztül, a BAH-csomópont érintésével jár a Budaörsi úton.

Az 1A villamos fél kilenctől már a teljes útvonalán közlekedik, csakúgy, mint a 6-os és a 42-es villamos. Rövidített útvonalon szállít utasokat a 41A (Bocskai út - Kamaraerdő), az 50A (Kispest, Határ út - Villanytelep) és az 52A (Kispest, Határ út - Gubacsi út) jelű villamos. Csütörtökön, a sztrájk harmadik napjának azonos időszakában 43 busz- és 4 villamosvonalon közlekedtek a BKV járművei.

A Fővinform közlése szerint zsúfoltak Budapest főbb útvonalai, így nehezen járható a belváros és a bevezető utak is. A reggeli csúcsforgalom miatt dugókra kell számítani. Balesetről egyelőre nincsen hír.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!