szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolc hónap börtönbüntetést szabtak ki három évre felfüggesztve arra a 21 éves férfira, aki trágár szavak kíséretében fellökött egy abaújkéri iskola udvarán egy pedagógust.

Az Encsi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 21 éves hernádkakban élő férfivel szemben. A nyomozás során kiderült, hogy a 21 éves férfi azért jelent meg az iskolában január 13-án, mert testvére telefonált neki, hogy ő összetűzésbe keveredett egy másik diákkal. A férfi az oktatási intézmény udvarán hangoskodni kezdettt, majd meglökött egy pedagógust, illetve többször is ütésre emelte a kezét.

A rendőrség őrizetbe vette a garázdát, egyben kezdeményezte gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítását. A taláros testület január 15-én 8 hónap börtönbüntetést szabott ki vele szemben, melyet 3 évre felfüggesztett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!