szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik felkészült a választási kampányra és készen áll arra, hogy az "ország megmentése érdekében" átvegye a kormányzást - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos kampánynyitó rendezvényén úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésükre álló kevés eszközzel is győzni tudnak, hiszen a "legerősebb fegyver", az igazság az ő oldalukon áll. A Jobbik zászlóján a teljes számonkérés, a radikális változás, valamint a nemzeti önrendelkezést és igazságot a magyaroknak jelszavak olvashatók - mondta a párt elnöke.

A Magyarország jövendő miniszterelnökeként bemutatott Vona Gábor kiemelte: itt az ideje, hogy "mindenestül és örökre" elpusztuljon az elmúlt húsz év gazdaság- és nemzetpolitikája. A párt vezetője szerint ma egyedül a Jobbik meri felvetni és tudja megválaszolna az országot érintő fontos kérdéseket. A "nemzeti oldal" még soha nem állt elő ilyen "széles látókörű" tervvel - érkelte a Jobbik programját.

Vona Gábor közölte: a Jobbik a következő hetekben árnyékkormány felállítását tervezi, a párt aktivistáit pedig arra ösztönözte, hogy áprilisig hetente legalább egy embert győzzenek meg a párt melletti szavazásról. A Jobbik kormányfőjelöltje szerint politikai ellenfeleik mindent megtennének, talán még a "narancsot is beoltanák szegfűvel" azért, hogy "ne kelljen látniuk a Jobbik kettős keresztjét". 

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy jelenleg az igazságtalan rendszer vesztesei és nyertesei állnak szemben, és a Jobbiknak párthovatartozástól függetlenül kell megszólítania a megalázottakat és becsapottakat. "A magyarok nem várhatják a változást azoktól, akiknek a mai rendszer megfelel, nekünk kell megváltoztatni a politikát" - mondta Morvai Krisztina.

A legfontosabb feladatok egyikeként rámutatott, hogy helyre kell állítani a mezőgazdaságot és az élelmiszer-feldolgozást. Ehhez "a magyar földet meg kell őrizni a magyarok kezében", továbbá ki kell tiltani az országból a külföldi élelmiszereket, valamint kis- és közepes családi gazdálkodásokat kell létrehozni - fejtette ki a Jobbik által államfőnek jelölt Morvai Krisztina.

A Jobbik kampánynyitóján bemutatták a valamennyi egyéni választókerületekben indítani kívánt, összesen 176 képviselőjelöltet. A rendezvényen több százan vettek részt, akik közül többen a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!