szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy ötven demonstráló, de annál több rendőr van a budapesti Ferenciek terén, ahol 17 órakor kezdődik a "Buszsávban gyalogolok, mert van bérletem" nevű demonstráció.

Vasárnap 17 órakor kezdődik a Ferenciek terén a demonstráció, amelyen a hvg.hu riportere szerint kevés, nagyjából ötven ember jelent meg - bár nem lehet tudni, kik a résztvevők és kik azok, akik csak nézelődnek. A téren viszont legalább ötven rendőr van jelen.

A résztvevők a templom elől indulnak gyalog a Blaha Lujza tér felé - a rendőrség engedélyétől függően a buszsávban vagy a járdán. A szervezők korábban külön kiemelték, hogy békés szándékkal szervezik a "közös sétát", nem tüntetnek senki ellen, és senki mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!