szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tetőzés közeli állapotban van Szegednél a Tisza, a víz magassága meghaladja a 650 centimétert, az elsőfokú készültség szintjét - tájékoztatta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletvezetője, Priváczkyné Hajdu Zsuzsa hétfőn.

A folyó tetőzését hétfő estére, kedd reggelre várják, s ezt követően is csak lassú apadásra számítanak. A tetőzést követően várhatóan hét-kilenc nap alatt vonul le a folyó a szegedi rakpartról, a január 3-án lezárt utat azonban csak a takarítást és az út teherhordó rétegének száradása után nyithatják meg - közölte a szakember.

A Hármas-Körösön is lassú az apadás, a víz szintje még lehet, hogy szerdán is meghaladja a másodfokú készültség szintjét és várhatóan csak a jövő hét végén csökken az első fok alá - tudatta az ügyeletvezető. A hideg időjárás némileg javított a belvízhelyzeten, az igazgatóság területén csökkent a 21 szivattyútelepen a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége - mondta Priváczkyné Hajdu Zsuzsa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!