szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább tart a lassú apadás a Hortobágy-Berettyón, az árvízkapu megnyitásának és a befogadó Hármas-Körös apadásának köszönhetően - közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) védelemvezetője.

A borzi vízmércén még mindig 357 centiméteres vízállást mértek, ezért továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a folyón. A Berettyón Szeghalom térségében elsőfokú a készültség, a folyó tovább apad. A Tisza Tiszafüred-Rakamaz közötti szakaszán ugyancsak elsőfokú készültség van érvényben, a Tisza a teljes szakaszon apad.
   
Az igazgató beszámolt arról is, hogy térségükben hat védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség. Jelenleg több mint 10 ezer hektár földet borít belvíz, a 18 üzemelő szivattyútelep naponta 1,5 millió köbméter vizet emel át a befogadó csatornákba. 
   
Az igazgatóságnál hétfőn 210-en vettek részt a védekezésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!