szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év végére elkészülhet, a jövő év közepétől pedig már teljes kapacitással üzemelhet a Magyarországot és Horvátországot összekötő gázvezeték, amely éves szinten 6-6,5 milliárd köbméter földgáz szállítására alkalmas - közölte Bajnai Gordon kormányfő a horvát miniszterelnökkel folytatott hétfői tárgyalásait követően.

Jadranka Kosor és a magyar miniszterelnök a horvát fővárosban főként gazdasági témákról, elsősorban az energiabiztonság erősítését szolgáló közös gázvezeték-összeköttetésről tárgyalt, és napirendre került Horvátország tervezett európai uniós csatlakozása is. 
   
Bajnai Gordon is hangsúlyozta: Magyarországon - amely a negyedik legnagyobb befektető Horvátországban - nemzeti konszenzus van abban, hogy szomszédunkat mind gazdaságilag, mind külpolitikailag támogatni kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!