szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKV szakemberei még vizsgálják, hogy milyen formában kárpótolják a bérletes utasokat a hatnapos sztrájk miatt.

A BKV-nak szándékában áll valamilyen módon és mértékben kompenzálni az utasokat a hat napig tartó munkabeszüntetés miatt, az ügyben 1-2 napon belül várható döntés - közölte a BKV. Mint írták, bár egy keddi értekezleten megtárgyaltak egy munkaanyagot, de a részletek kidolgozása még hátra van és az elkészült javaslatot a tulajdonos fővárosi önkormányzattal is egyeztetni kell. A Népszabadság keddi száma arról írt: kedden születhet döntés arról, hogy a BKV hogyan kárpótolja a bérletes utasokat.
   
Múlt héten keddtől vasárnap estig 14 szakszervezet sztrájkolt, mert nem tudtak megegyezni a cég menedzsmentjével a kollektív szerződésről. Vasárnap késő este írták alá a sztrájkmegállapodást, a kollektív szerződésről azonban még nem állapodtak meg, arról jelenleg is folynak a tárgyalások az összes (26) szakszervezettel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!