szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszökött a házi őrizetből M. Róbert, a "fekete sereg" néven ismert alvilági társaság vezetője - értesült a hvg.hu. A "fekete sereg" ölte meg a Ragyás Tóniként ismert férfit is 2003-ban.

Az egyebek mellett több emberen, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés előkészületével vádolt M. Róbert - más vádlottakkal együtt - 2008 szeptemberében került házi őrizetbe.  Korábban a rendőrség velük kapcsolatban úgy nyilatkozott, nincs lehetőség arra, hogy a házi őrizet alatt nyomkövető eszközöket alkalmazzanak.

Az ügyészség vádja szerint M. Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. A több pontból álló terjedelmes vádiratban az áll: M. Róbert volt az, aki megbízást adott az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antal megölésére és azt az emberei végre is hajtották. A vádhatóság a vádlottak egy részének terhére rója azt is, hogy 2004. júliusában egy XV. kerületi diszkónál részt vettek abban a lövöldözésben, amelyben a "fekete sereg" csapott össze egy rivális bandával. A lövöldözésben egy ember sérült. Ugyancsak a vádlottak egy csoportjának a terhére írja az ügyészség egy mátészalkai vállalkozó megfenyegetését, illetve azt, hogy a sértettre rálőttek otthonában súlyos sérülést okozva ezzel neki.

M. neve a szervezett bűnözés elleni talán legjelentősebb perben, Radnai László és társai (a hajdani Energol-Conti-Car-csoport vezetői) tárgyalásán is többször elhangzott: hol mint gyilkosra, hol mint halállistára felvett, kivégzendő célszemélyre utaltak rá.

M. Róbert volt az egyébként, aki egy alkalommal Orbán Viktorral fényképeztette magát Kovács "Kokó" István éttermében, a fotó azután a 2006-os választás lejárató kampányainak része lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!