szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma folytatódik a Sláger Rádió kontra Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) polgári per a Főváros Bíróságon.

A Sláger Rádió a tavaly őszi országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázat eredménye miatt perli az ORTT-t. A pályáztatás során az addig a Sláger által használt frekvenciát a Neo FM koncepciójával pályázó FM1 konzorcium, míg a Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által működtetett Class FM nyerte el a következő hét évre.

A frekvenciapályázatok miatt - a Danubius által az ORTT ellen - indított másik perben a Fővárosi Bíróság január 5-én kihirdetett első fokú, nem jogerős döntésében kimondta: jogsértő volt, hogy az ORTT tavaly őszi frekvenciapályázatán a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot. Ugyanakkor a Danubius keresetének több pontját elutasította a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!