szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csupán három nappal hajlandó meghosszabbítani a BKV - a sztrájk okán hat napig kieső szolgáltatások utáni kompenzációként - a bérletek érvényességi idejét - értesült a HavariaPress.

A közlekedési vállalat szerint a sztrájk vis majornak tekintendő, de a cég menedzsmentje a tulajdonossal egyeztetve úgy döntött, a megfogalmazásuk szerint ,,megnehezült" közlekedési lehetőségek miatt kompenzációt nyújtanak a bérleteseknek.

A BKV szerint a sztrájk ideje alatt a paraméterkönyvi előírásokhoz képest összességében csupán 50 százalékkal csökkent a teljesített ,,férőhelykilométerek" száma, de azt elismerik, hogy területileg mindez negyon egyenlőtlenül oszlott el.

A BKV a kétheti, havi, negyedéves bérletek érvényességét három nappal meghosszabbítja; de a HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik. A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség is 3 nappal automatikusan meghosszabbodik, ha a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal, illetve ha a bérlet érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti. Az ,,automatikus" hosszabbítást egyébként csak akkor kaphatja meg az utas, ha január 22-éig megvásárolja az új szelvényét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!