szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megállapodott a BKV menedzsmentjével a cég 26 szakszervezete kedd késő este a kollektív szerződésről (ksz), és a korábban munkabeszüntetést hirdető szakszervezetek visszavonták a sztrájkbejelentést.

A BKV szerdai hajnali közleménye szerint a cég vezetésének sikerült elérni, hogy az aláírók elfogadták, hogy a legfontosabb szempont a társaság működésének stabilitása. Ez a kollektív szerződés biztosítja, hogy a BKV tartsa az üzleti modell és a 2010-es év üzleti előtervének sarokszámait. Az azokban meghatározott 59,889 milliárd forintot a személyi jellegű összes ráfordítások nem haladhatják meg - olvasható a dokumentumban.

A közlemény idézte Kocsis István vezérigazgatót, aki a megállapodás aláírásakor azt mondta: sikerült egy olyan kollektív szerződést kötni, amellyel a tulajdonos, a kormány és a dolgozók is elégedettek lehetnek, és ezzel biztosítják a társaság nagyon feszes, fegyelmezett, szigorú gazdálkodását.

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a ksz-ben a bér jellegű juttatások irányszámait meghagyták, de létrehoztak egy új intézményt, mely szerint ezek konkrét mértékét az éves bértárgyalásokon rögzítik. A kollektív szerződés így tartalmazza az önkéntes pénztári hozzájárulások mértékét, amit a felek minden évben a bértárgyalások során áttekintenek, és azok végleges mértékét a bérmegállapodásban állapítják meg. Tartalmazza továbbá a munkavállalók számára biztosított havi hatezer forintos választható, kedvezményes adózású természetbeni juttatást - közölte a BKV, hozzátéve: az aláírók elfogadták a nulla forintos béremelést is.

Külön megállapodás a nem sztrájkolókkal

Gulyás Attila, a nem sztrájkoló Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke kedd este elmondta: a megállapodás szerint a kollektív szerződésben szabályozzák az egészség- és magánnyugdíjpénztári 3-3 százalékos munkáltatói hozzájárulást, de a pontos mértékről évente egyeztetnek a bértárgyalásokon. A dolgozók kapnak havonta 6 ezer forint értékű melegétkeztetési utalványt, illetve az év végén 45 ezer forint értékű ajándékutalványt - tette hozzá. Kitért arra, a 3 százalékos támogatás köre kibővülhet, de erről a bértárgyalásokon egyeztetnek tovább.

Gulyás Attila hangsúlyozta: a BKV menedzsmentje a nem sztrájkoló 12 szakszervezettel külön megállapodást is kötött, amelyben az áll, hogy a 2010-es bérmegállapodásban felülvizsgálják az internet-, vagy melegétkeztetési utalvány összegét, amelyet - ha a kollektív szerződésben szabályozott többi juttatás mellett fenntarthatónak ítélnek - visszamenőlegesen is felemelhetnek 6 ezerről 8 ezer forintra. Közölte azt is, hogy a nem sztrájkoló érdekképviseletek - amelyek nem írtak alá sztrájkmegállapodást - a bértárgyalásokon felléphetnek bérfejlesztési igényekkel, mert rájuk nem vonatkozik a sztrájkmegállapodásban rögzített nulla százalékos bérfejlesztés.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az aláírást követően elmondta: miután megegyezés született, a sztrájkbizottság visszavonta a sztrájkbejelentést, amelyet a vasárnapi megállapodás aláírásakor csak felfüggesztettek. A szóvivő sikeresnek és eredményesnek ítélte a sztrájkot, mivel megőrizték a korábbi kollektív szerződésben szereplő szociális juttatásokat. Ez minden idők legküzdelmesebb ksz-tárgyalássorozata, a szerződés pedig határozatlan időre szól, tehát azt feltételezi, hogy nem lesznek újabb konfliktusok - mondta Nemes Gábor.

Kétfelé szakadt szakszervezetek

A szakszervezetek december végén kétfelé szakadtak; 12 érdekképviselet aláírta az új kollektív szerződést és a szociális juttatásokról a bértárgyaláson akartak dönteni, 14 másik szakszervezet viszont nem fogadta el az új ksz-t, sztrájkbejelentést tettek és hatnapos munkabeszüntetést tartottak a múlt héten.

Nemes Gábor a szakszervezetek szembenállásáról azt mondta: azért nem akarták aláírni december végén az új ksz-t, mert a korábbi jogok nem érvényesültek volna benne, ezeket viszont hosszú idő alatt harcolták ki maguknak. Szerinte a kollektív szerződés aláírása őket igazolta, mert a többi érdekképviselet is belátta: jó eredményeket értek el, és biztosított számukra a reálbérek növekedése is.

Gulyás Attila szerint az alapvető tárgyalási technikákban keresendő a szakszervezetek kettéválásának oka. A nem sztrájkolók a bértárgyalásokon egyezkedtek volna a szociális juttatásokról annak érdekében, hogy az új ksz többi vívmánya január elsején életbe léphessen. Mivel december végén a 14 szakszervezet sztrájkbizottsággá alakult, már nem volt esély arra, hogy az összes szakszervezet egy tárgyalóasztalnál egyeztessen. Végül azonban ugyanazt, sőt - Gulyás Attila szerint - többet is elértek munkabeszüntetés és egységes álláspontok nélkül is, mint a sztrájkoló szakszervezetek.

A BKV-nál 2009. december 31-én lejárt az addigi kollektív szerződés. Fél évvel korábban megkezdték ugyan a tárgyalásokat, de december végéig sem sikerült megállapodni az új szerződés szövegéről, 2010 január elsejétől a BKV-nál a munka törvénykönyve szerint dolgoztak.

A 26 szakszervezetből 12 aláírta az új ksz-t, az mégsem lépett életbe, mert az aláírók aránya nem érte el a 65 százalékot. Mivel 14 szakszervezetnek hosszas és napi többszöri tárgyalások után sem sikerült megállapodnia a menedzsmenttel, január 12-től határozatlan idejű sztrájkot hirdettek.

A munkabeszüntetés kedd nulla órától hat napig tartott. Vasárnap késő este - Kocsis István vezérigazgató jelenlétében - végül aláírták a sztrájkmegállapodást a 14 szakszervezettel, amelyek akkor még csak felfüggesztették a sztrájkot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!