szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszava információi szerint a BKV történetének eddigi leghosszabb sztrájkja szinte teljesen kimerítette az abban részt vevő érdekképviseletek sztrájkalapját.

A napilap szerint a hat napon át tartó munkabeszüntetésben minden nap több ezren vettek részt, nekik naponta és fejenként legalább ötezer forint - adóköteles - sztrájksegély járt, mivel a dolgozók erre az időre fizetést nem kaptak. A napi kifizetés összege így elérhette a tízmillió forintot is, de a pontos számokról, illetve a sztrájkalap nagyságáról az érdekképviseletek nem adnak információt - olvasható a cikkben.

A Népszava emlékeztetett arra, a sztrájkalapot alapvetően a tagok befizetéseiből töltik fel a szakszervezetek, a tagdíj általában a havi bruttó bér 1-2 százaléka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!