szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Füstmérgezést szenvedett egy ember Pakson, miután tűz volt egy lakásban szerdán.

Szuplics Ferenc, a paksi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnoka elmondta: nem sokkal fél nyolc után érkezett a jelzés, hogy a Munkácsy utcában lakóház ég. A bejelentő azt mondta, bent van a lakásban, életveszélyben. A kiérkező egységek a hatvan év körüli férfit kivitték az épületből. Az előzetes tájékoztatás szerint enyhe füstmérgezést és kisebb égési sérülést szenvedett.

Az épületből - amelyben nem volt áram és vezetékes gáz - két gázpalackot is kivittek, robbanásukat sikerült megakadályozni, tájékoztatott Szuplics Ferenc. A szolgálatparancsnok azt is elmondta, hogy a sorház többi részében vezetékes gáz van, ami robbanásveszéllyel járt. Ebben a lakásban viszont fával tüzelt a lakó, és a kályha körül sok tüzelőanyagot, szemetet halmozott fel. A tűz feltehetően emiatt keletkezett. A kárfelmérés és a vizsgálat még tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!