szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Keresztényellenes kirohanásnak nevezte Semjén Zsolt, a KDNP elnöke egy, a Klubrádió keddi adásában elhangzott mondatot. Semjén szerint aljas provokációról van szó, amelynek ugyan ő nem ül fel, de párttársa mégis ORTT-vizsgálatot kezdeményez az ügyben. A műsorvezető a mai adásban arra kérte a mondat gazdáját, hogy kérjen bocsánatot.

Aljas provokációnak, a keresztények, a kereszténység elleni botrányos kirohanásnak nevezte Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és a Fidesz-KDNP frakciószövetség társelnöke a Klubrádió egyik keddi műsorában elhangzottakat; Tirts Tamás, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) KDNP-s tagja szerdán sürgősséggel hatósági vizsgálat elrendelését szorgalmazta.

Tirts Tamás közlése szerint kedd délelőtt Bakács Tibor műsorvezető telefonos beszélgetőpartnere, Para-Kovács Imre a műsorban azt mondta: "egy gyerek fejlődését két dolog tudja délelőtt tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia". Semjén Zsolt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, "szánakozva figyeljük az említett sajtóorgánum erőlködését, mely a közösségi és vallási értékek lerombolására irányul – emlékezzünk csak Kuncze Gábor "műsorvezető" ciánozós mondataira!"

Ez a destruktív viselkedés csak egy frusztrált kisebbség sajátja, és visszhangtalan marad a magyar társadalomban - írta Semjén Zsolt. "Nem ülünk fel az aljas provokációnak" - hangsúlyozta, megerősítve a frakciószövetség azon elhatározását, hogy semmilyen közösséget nem vállalnak a Klubrádióval, vagyis nem hajlandóak megszólalni a hullámhosszán.

Tirts Tamás, az ORTT tagja szerdán sürgősséggel hatósági vizsgálat elrendelését szorgalmazta, de közlése szerint a testület baloldali többsége nem támogatta a javaslatot. "Úgy vélem, az elhangzottak felvetik a médiatörvény és az Alkotmány által védett alapértékek sérelmét, valamint alkalmasak a keresztény emberek vallási érzékenységének megsértésére" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Tirts Tamás.

"Para, kérjél bocsánatot!"

Bakács Tibor, a Klubrádió műsorvezetője szerdán a rádió hullámhosszán szólította fel Para-Kovács Imrét, előző napi beszélgetőpartnerét, hogy kérjen bocsánatot egyik kijelentéséért. "Tegnap a műsoromban elhangzott egy nagyon szerencsétlen mondat, amit, szerintem, Para-Kovács Imre szellemesnek vélt. Az az igazság, hogy én már az adásban is elhatárolódtam ettől, többször is. Nem is nekem és a rádiónak kellene bocsánatot kérni, hanem Para-Kovácsnak. Abban bízom, hogy ezt majd megteszi" - mondta Bakács Tibor szerda délután. "Para, kérjél bocsánatot!" - zárta szavait a műsorvezető, aki az Ötös című műsorban mondta el rövid nyilatkozatát.       

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!