szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Automatikusan három nappal tovább lesznek érvényesek azok a bérletek, amelyek a BKV-sztrájk idején is érvényesek voltak. Az utasoknak semmi teendőjük nincs ezzel összefüggésben - közölte a közlekedési cég csütörtökön.

A BKV tájékoztatása szerint a hosszabbítás azokra a kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre, környéki helyi, környéki 5 és 10 kilométeres szelvényekre vonatkozik, amelyek érvényesek volt a munkabeszüntetés idején, január 12. és 17. között. Akinek a sztrájk idején volt érvényes bérlete, ám még nem vett újat, annak január 22-éig kell új bérletszelvényt vásárolnia ahhoz, hogy érvényesíteni tudja a kedvezményt. Az új bérlet érvényességi ideje három nappal meghosszabbodik.
  
Akinek éves Budapest-bérlete van, annak a 2011. évi szelvény vásárlásakor ezt igazolnia kell, és megkapja a három napnak megfelelő árkedvezményt. A havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt kell leadnia. A HÉV-bérletekre érvényességét nem hosszabbítják meg.
  
A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a BKV honlapján közzétett pénztárakban január 22. és február 28. között becserélhetők. A kijelölt pénztárak között van a Nyugati téri, a Keleti pályaudvari, a Déli pályaudvari, az Etele téri, a népligeti, a Móricz Zsigmond téri, az Örs vezér téri, a Moszkva téri és a Blaha Lujza téri BKV-kassza. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) csütörtöki közleményében elégtelennek nevezte a bejelentett kártérítés mértékét, és szorgalmazta a februártól esedékes jegyáremelés visszavonását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!