szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A katasztrófa után kialakult válsághelyzetben az egészségügyi felszerelések és a humanitárius készletek beszerzése szinte lehetetlenné vált. Az Ökumenikus Segélyszervezet olyan cégek jelentkezését várja, amelyek higiéniás felszereléseket és egészségügyi eszközöket tudnak felajánlani. A bálok szervezőit is megszólítják.

A cégek által felajánlott adományok szétosztását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen dolgozó munkatársai és önkéntesei fogják elvégezni az előzetes felmérések alapján. „A nemzetközi gyakorlat alapján a Segélyszervezet a helyszíni beszerzést részesíti előnyben, de a kialakult válság olyan mértékű, hogy külföldről történő szállítmányozásra van szükség.” – mondta Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója – „Tekintettel a helyben dolgozó kollégák jelentéseire, valamint az ENSZ kérésekre, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezúttal egy egészségügyi szállítmány Haitibe küldése mellett döntött”.

A bálozókat is megszólítja a segélyszervezet. Azt kérik a bálok szervezőitől: a rendezvényükhöz kapcsolódó karitatív gyűjtésen befolyt összeget a tragikus sorsú túlélők megsegítésére fordítsák. Az Ökumenikus Segélyszervezet egyben partneri együttműködését is ajánl a szervezőknek, hiszen több évtizedes humanitárius segélyezési tapasztalata, a helyszínen lebonyolított segélyprogramok a garancia arra, hogy az összegyűlt adomány valóban jó helyre kerül.

Az adományozással kapcsolatos további információ a szervezet honlapján található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!