szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index információi szerint távozik posztjáról a budapesti főépítész. Beleznay Éva már be is adta felmondását, amit a főváros vezetése csütörtökön tudomásul vett.

A hírportál értesülései szerint, amelyeket Tiba Zsolt fővárosi főjegyző megerősített, csütörtökön aláírták Beleznay Éva felmondását, munkajogilag már csak két hónapos felmondási idejét tölti a városházán. A felmondás okáról nem tudni semmit - tették hozzá.

Mint az Index felidézte, Beleznay Éva 2006-ban megbízott főépítész lett. A Schneller István helyére kiírt pályázaton hárman indultak: Beleznay Éva, Schneller helyettese, Fiala István, a XI. kerület egykori főépítésze és Vajai Tamás építész. A posztra kiírt pályázat 2007-ben eredménytelen volt, ezért az addig megbízott főépítészként dolgozó Beleznay Éva maradt - továbbra is megbízott - főépítész, majd hónapokkal később véglegesítették megbízását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!