szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság azt a huszonhárom éves Szeged-gyálaréti férfit, aki megölte nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos kisfiát – közölte Cseh Attila bírósági szóvivő.

A bíróság több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelten, 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte, s döntött arról, hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag enyhítésért fellebbezett, így a bíróság döntése nem jogerős.

A 23 éves, buszsofőrként dolgozó vádlott 2005. április 24-én határozta el, hogy megöli hetvenéves nagymamáját. Az idős nővel egy 50 centiméteres vascsővel végzett otthonában. A férfi tettét egy ismeretlen által elkövetett rablógyilkosságnak álcázta, másnap az esetet ő jelentette, a helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként.

A bűncselekmény után a férfi élettársi kapcsolatot létesített a másik későbbi sértettel, s 2008 februárjában fiúgyermekük született. November 11-én este a vádlott egy közeli kocsmában italozott, hazatérve pedig vitába keveredett élettársával, aki felelősségre vonta az alkoholfogyasztás miatt. Az udvaron folyó vita hevében a vádlott felkapott egy fejszét, amellyel fejbe csapta áldozatát, majd még többször lesújtott áldozatára. Ezt követően bement a házba, ahol megfojtotta kilenc hónapos, a gyerekágyban fekvő fiát. A két holttestet, valamint a gyerek és a nő néhány személyes tárgyait elásta a kertben.

A férfi ezt a bűncselekményét is megpróbálta álcázni: másnap élettársa mobiltelefonjáról szöveges üzeneteket küldött az áldozat szüleinek és néhány barátjának arról, hogy a nő a gyerekével új életet akar kezdeni és elhagyja Szegedet. November 13-án pedig bejelentést tett élettársa és gyereke eltűnéséről a rendőrségen. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, és meggyanúsították a férfit a gyerek és a nő megölésével. A vádlott egy későbbi vallomása során nagyanyja megölését is elismerte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!