szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő - Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor - már biztosan nem lesz rajta az MDF (SZDSZ-el közös) választási listáján. A politikusok mindezt a Facebook közösségi oldalon közölték - ismerteti a pénteki Népszabadság.

A Facebookon egy héttel ezelőtt létesült egy "Nem leszek rajta az MDF listán!" elnevezésű oldal, amihez csütörtök estig 272-en csatlakoztak - köztük sok politikus. A cikk szerint nehezen tudható be a véletlennek hogy országosan ismert (volt, illetve jelenlegi) SZDSZ-politikusok is csatlakoztak a csoporthoz. Köztük van Ungár Klára, az SZDSZ-ből kihajtott csíra, a Szabad Emberek Magyarországért - alapítója, Léderer András, az SZDSZ Új Generáció volt (a pártból már kilépett) vezetője, Dióssy László volt SZDSZ-képviselő, környezetvédelmi szakállamtitkár, Derdák Tibor és Rózsa Mihály szociológusok. A tagok között viszont sem MDF-es, de az MDF-el együttműködni kívánó "új SZDSZ"-es sem található. Arról pedig nincs is szó, hogy a feliratkozott politikusok egyáltalán kaptak-e felkérést a listán való részvételre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!