szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állam kultúrában betöltött közvetítő szerepének fontosságáról beszélt Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken, a magyar kultúra napján a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol kitüntetéseket adott át az ünnep alkalmából.

Köszöntő beszédében Hiller István kiemelte, 2010 és 2011 a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt, illetve Magyarország soros európai uniós elnöksége révén hatalmas esély a magyar kulturális élet számára. A két nemzetközi bemutatkozási lehetőséget nyújtó programsorozatot "ívben érdemes látni" - fogalmazott.
 
A kultúra és az oktatás kapcsolatáról szólva a miniszter úgy vélekedett, akár külön minisztériumok, akár egy egységes tárca jól elláthatja a két terület felügyeletét, egy olyan kormányzati rendszerben azonban, ahol egy "B típusú kulturális minisztérium" egy "A típusú szervezetnek" lenne alárendelve, a kultúra pozíciói gyengülnének.
  
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!