szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétszáz nagyatádi családnak írt levelet az E.ON., amelyben az erkélyeken lévő redőnyök leszerelésére szólítottak fel, kilátásba helyezve: amennyiben ezt nem teszik meg, kikapcsolják a fűtést – írta a Somogyi Hírlap pénteki számában.

Mint arról a megyei napilap beszámolt, noha országszerte elterjedt a társasházakban, hogy nemcsak az ablakokra, hanem az erkélyekre is redőnyt szereltetnek, fenyegető levelet egyedül csak a nagyatádiak kaptak emiatt. Arra a kérdésre, hogy miért csak a somogyi kisvárosban fontos a biztonságos fűtés, a szolgáltató és a hatóság képviselői azt a választ adták: Nagyatádról lakossági bejelentés érkezett hozzájuk, ezért kötelességük volt eljárni.

A lap úgy tudja: egy nagyatádi asszonynak köszönhetik a társasházi lakók a gázszolgáltató élénk érdeklődését redőnyeik iránt. A hölgy nézeteltérésbe keveredett egyik szomszédjával, és azért jelentette fel a szolgáltatónál, hogy ezzel álljon rajta bosszút. A haragosával együtt még 200 lakástulajdonost hozott kellemetlen helyzetbe.

Az érintett családok lakásában egyedi gázos fűtés van, és az egyik konvektor levegőztetése az erkélyen át történik. Ha a redőny miatt nem tud távozni az égéstermék, akkor felhalmozódhat, ami  balesetveszélyt jelent - indokolták a szakemberek a felszólítást.

Mindazonáltal, ha a szerelőnek sikerül is elérnie, hogy beengedjék a lakásba és kikapcsolja az erkélyre nyíló konvektort, a lakókat semmi nem akadályozza meg abban, hogy öt perccel később egy másik gázszerelővel – bár szabálytalanul – visszaköttessék azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!