szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy elektromos meghibásodás miatt keletkezett Sátoraljaújhelyen történt lakástűz után eltűnt néhány ezer euró. A tolvajok a lakás felgyújtásával igyekeztek a bűncselekményt elkendőzni.

Még január 16-án riasztották a tűzoltóságot egy sátoraljaújhelyi ingatlanban történt tűzesethez, mint utóbb kiderült, a lángok egy elektromos hiba miatt csaptak fel. A tulajdonos a lakás kitakarításával bízott meg néhány embert, majd a munkálatokat követően felfedezte a vaskazettába rejtett eurók eltűnését. A rendőrségen lopás miatt tett feljelentést.

A nyomozás során arra a két emberre terelődött a gyanú, akik a takarítási munkálatokban is részt vettek, meg is gyanúsították őket a lopás elkövetésével. A gyanúsítottak először tagadtak,  de az eléjük tárt bizonyítékok és a poligráfos vizsgálat hatására beismerő vallomást tettek, és megjelölték az általuk eldugott pénz rejtekhelyét is. A készpénz hiánytalanul megkerült, mivel az elkövetőknek nem volt idejük felélni. A két férfi arra számított, hogy sikerül elhitetniük, a tűz martalékává lett a pénz.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lopás bűntette miatt indított nyomozást gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!