szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország állóvizein csak az arra kijelölt helyen lehet korcsolyázni - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség.

A 10-12 centimétert mindenképpen el kell érnie a jégvastagságnak ahhoz, hogy biztonsággal lehessen korcsolyázni, és a befagyott vízfelületnek összefüggőnek, sérülésmentesnek kell lennie - közölte Dobson Tibor, a szövetség szóvivője vasárnap. Korcsolyázásra alkalmas helyet szabadban az önkormányzat, vagy az adott tó tulajdonosa jelölhet ki, de ekkor is gondoskodnia kell a megfelelő világításról, felügyeletről és a mentés lehetőségéről. A szakember azt ajánlja, hogy a szabad vizeken kijelölt helyeken is inkább a parthoz közelebb csúszkáljanak a sportolni vágyók.

Kikötők, hidak környékén és folyóvizeken mindig tilos a korcsolyázás. A lékhorgászást űzőknek pedig azt ajánlják, hogy a léket mindenképpen jelöljék meg zászlóval, botokkal, ezzel is elkerülhetők a balesetveszélyes helyzetek.

Dobson Tibor arról is beszélt, hogy a tűzoltók csak a forgalmas csomópontokon, közintézményeknél végeznek jégcsapmentesítést, ott ahol a lelógó jégcsap veszélyezteti a közlekedést. A magán- és társasházak esetében a tulajdonosnak kell megoldani a mentesítést. Amennyiben ezt nem tudja elvégezni, kerítse körül azt a járda- vagy útszakaszt, ami veszélyes lehet a lehulló jégcsapoktól - tanácsolta a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!