szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Álmozdonyvezetőt fogtak szombatra virradóra a MÁV belső ellenőrei - írta a Blikk hétfőn. A társaság szerint mozdonyt nem vezetett, csak megpróbált kulcsaikhoz hozzáférni.

"Sajnálatos, de valóban megtörtént az eset, felvettük a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal, hogy segítsük a munkájukat, ugyanakkor egy belső vizsgálatot is indítottunk, hogy végére járjunk a férfi ténykedése minden mozzanatának. Az már kiderült, hogy egy vasútbarát, jogosítvánnyal nem rendelkező személlyel állunk szemben" - nyilatkozta Horváth Gergely, a MÁV Trakció szóvivője, megerősítve a Blikk információit az álmozdonyvezetővel kapcsolatban. 

A lap úgy tudja, a vasútbarát csaló hónapok óta vezette a MÁV vonatait, kedvenc szakasza pedig a Székesfehérvár-Budapest útvonal volt. Horváth Gergely, mivel a vizsgálat folyamatban van, a lapnak még nem tudja megmondani, hogy szállított-e, és ha igen, akkor mikor és hány utast a csaló - olvasható a lapban.

A vasúttársaság hétfői közleményében már úgy fogalmazott, hogy nem vezetett mozdonyt az elfogott férfi. Az előzményekről azt közölték, hogy még múlt csütörtökön a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.

A MÁV-nak ekkor vált gyanússá a férfi, akit később "csapdába csaltak": a szolgálat-jelentkezési helyre csalták a telefonálót, úgy, hogy egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki - áll a közleményben. A telefonhívás után nem sokkal megjelent a 25 év körüli fiatalember, mozdonyvezető formaruhában, de nem tudta igazolni magát.

A MÁV munkatársai ezután értesítették a rendőrséget. A fiatalembert a VIII. kerületi rendőrkapitányság rendőrei vették át a szükséges hatósági vizsgálatok lefolytatása céljából. A közleményben azt írták, hogy a férfi már többször próbált a járművek kulcsaihoz hozzáférni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira

300 millióból forgathat tévéfilmet Bayer Zsolt

300 millióból forgathat tévéfilmet Bayer Zsolt