szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szokatlanul súlyos büntetést, 520 ezer forint pénzbírságot szabott ki ittas vezetés miatt egy helyi lakosra és 1 év 4 hónapra eltiltotta a férfit a vezetéstől nem jogerősen a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság.

A rendőrök január 10-én este igazoltatták a 40 éves férfit, s ennek során megállapították, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott. A két alkalommal is alkalmazott alkoholteszt kimutatta, hogy a férfit a vérében lévő alkohol mennyisége már befolyásolta a biztonságos járművezetésben. 
   
A nyomozás lefolytatása után a rendőrség kezdeményezésére - mivel a bíróság elé állítás feltételei fennálltak - a Hajdúszoboszlói Városi Ügyészség indítványozta a gyorsított eljárást. A szokatlanul nagy összegű pénzbüntetés kiszabását a 2010. január 1-jétől hatályos törvénymódosítás tette lehetővé. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!