szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Revizori vizsgálatot rendelt el a Budapesti Vidám Park Zrt.-nél Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester a cégnél kialakult hiány okainak feltárására.

Demszky Gábor főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén jelentette be, hogy kezdeményezi a revizori vizsgálatot. Mint mondta, a Vidámparknál kialakult helyzet kritikus, azt meg kell oldani, és ennek első lépése, hogy a revizori vizsgálat feltárja a hiány kialakulásának okait.

Elképzelhető, hogy a jövő hónapban már dolgozóit sem tudja kifizetni a félmilliárd forintos adóssággal küszködő Vidámpark - állította a hétfői Blikk. A lap információja szerint tavaly a válság miatt 15 százalékkal kevesebben keresték fel a Vidámparkot. Az így kialakult pénzhiány miatt két játékukat eladnák, majd visszalízingelnék azokat, de ennek kivitelezéséhez 70 millió forintra volna szükségük. A képviselők a februári közgyűlésre elnapolták a Vidámpark megsegítésének ügyét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!