szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MÁV Zrt. az ügy mielőbbi tisztázása és lezárása érdekében szerdán a rendőrség rendelkezésére bocsátotta a kért információkat, dokumentumokat - közölte a vasúttársaság annak kapcsán, hogy a rendőrség csütörtökön házkutatást tartott a MÁV Informatika Zrt. budapesti székházában.

A rendőrség a honlapján tette közzé, hogy házkutatást tartanak a MÁV Informatika Zrt.-nél csütörtökön. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a társaságnál történt visszaélésekkel kapcsolatban - olvasható a police.hu oldalon.

A közlés szerint a feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a társaságnak és a MÁV-nak.

A rendőrségi közlés szerint a nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség 2009. november 16-án rendelte el a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feljelentése nyomán. Az ügyészség a nyomozás lefolytatására a BRFK-t jelölte ki.

Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. A nyomozók a társaság mintegy húsz céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját is várják - olvasható a honlapon.

A MÁV Zrt. csütörtöki közleményében hangsúlyozta: amennyiben a vizsgálatok szabálysértésre engednek következtetni, a vasúttársaság vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket.

A vasúttársaság emlékeztetett arra, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz érkezett írásos bejelentés alapján a tárca belső vizsgálat lefolytatására kérte fel a MÁV Zrt.-t. Annak eredményéről a vasúttársaság 2009 novemberében tájékoztatta a minisztériumot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusosoknak írtak letölthető betegtájékoztatót a Semmelweis Egyetem orvosai

Koronavírusosoknak írtak letölthető betegtájékoztatót a Semmelweis Egyetem orvosai

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton