szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap ebédre nincs is jobb, mint egy mocsáriteknős-leves, utána egy kecskebékacomb vegyes körettel és jégmadársalátával - írja a 8ker blog szerzője.

Különleges ajánlat címmel írt bejegyzésében a 8ker blog szerzője egy Blaha Lujza téren készült fényképet közöl: a fotón egy villamosmegállóban található hirdetőtábla látható, ami "frissen vágott mocsári növény vásárra" invitálja az érdeklődőket. "Erősen MKKP (az utcai akcióiról híres Magyar Kétfarkú Kutya Párt - a szerk.) gyanús a dolog, meg is kérdeztem a pártot, vajon ők kampányolnak-e? Kérdésemre ezt felelte: nem, nem ő volt, hiszen most tett szent ígéretet, hogy soha többé nem cseréli ki a plakátot villamosmegállóban, ott sem volt, és különben is, már rég  aludt, amikor ez kikerült" - írja a szerző.

Ezzel szemben az MKKP atyja, Kovács Gergő a Facebook-oldalán az alábbi szöveggel jelentette meg a képet: "Ezt a plakátot nem én készítettem, csak a khmm utcai vizualizációban (8-as csőkulcs rendeltetésszerű használata) nyújtottam segítséget, de azt is csak úgy mondom, lehet nem is igaz, én ezért biztos nem jelenteném fel magam."

A plakát apropója, hogy az Auchan cégcsoport védett láp területén bővítené közeli áruházát; a természetvédők korábban már rendőrségi feljelentést tettek, ombudsmani vizsgálatot kértek, és a köztársasági elnökhöz is fordultak. A terület védelmének fontosságát a Magyar Tudományos Akadémia is külön állásfoglalásban erősítette meg.

Ha kíváncsi a plakátra, kattintson!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!