Tetszett a cikk?

Veres János kínai, illetve makaói útját nem az MSZP fizette - ahogy Dobolyi Alexandra korábban állította -, hanem a politikus, bevallása szerint, saját zsebből állta.

A Blikk hétfői megkeresésére Veres János azt mondta, saját zsebből fizette kínai útját, s azt is hangsúlyozta: nem közpénzből és nem állami tisztségéből adódóan járt Makaóban, ezért nem is akar az ügyről többet mondani. (Korábban Veres, aki a keleti kapcsolatékért felelős kormánybiztos, közleményében azt tudatta, hogy a 2009 őszén Budapesten zajló magyar-kínai megbeszélések folytatása volt a pekingi meghívás.)

Dobolyi Alexandra hétfőn reggel, a Tv2 Mokka című adásában még azt mondta, hogy az MSZP fizette Veres útját, az övét pedig az Európai Szocialista Párt (PES). A politikus asszony azt is hangoztatta a műsorban: Veres arra a kérdésre felelt nemmel néhány nappal korábban, amikor azt kérdezték tőle, hogy közpénzből járt-e Makaón. A Blikk azonban azt állítja, munkatársuk azt kérdezte az egykori pénzügyminisztertől, hogy "bármilyen körülmények között megfordult-e a távol-keleti városban". Dobolyi állítását ráadásul, miszerint a szocilaista párt fizette volna Veres útját, az MSZP cáfolta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!