szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a Főtáv számtalan törvénytelen költséget is beleépít a távhődíjba, így a mintegy 200 ezer fővárosi távhővel ellátott lakás fogyasztói évente több milliárd forintot fizetnek ki indokolatlanul.

A Jobbik önkormányzati kabinetjének vezetője, Hegedűs Lórántné keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavaly ősszel megjelent vizsgálatára hivatkozva kifejtette: a Főtáv az elmúlt években törvénytelenül építette be számláiba a társaságnál keletkező veszteséget, a nem fizetőknek nyújtott támogatásokat, továbbá minden, a szolgáltatáshoz nem köthető értéktárgyra vonatkozó értékcsökkenést.

Az ÁSZ korábban milliárdosra becsülte a lakosság így keletkező együttes kárát, amelynek teljes összegét nehéz felbecsülni, mivel a távhő könyvelésében nincs különválasztva a lakossági szolgáltatás és az egyéb költségek - emlékeztetett a radikális jobboldali párt belvárosi egyéni képviselőjelöltje.

A párt a jövőben szeretné megtudni a Főtávtól, hogy egy átlagos panellakás mennyivel fizet többet az indokoltnál. A "lopott holmi visszajár" alapon a Jobbik jogsegélyt kíván nyújtani azoknak, akik úgy érzik, hogy a Főtáv megrövidítette őket - fűzte hozzá Hegedűs Lórántné.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

MSZP-sek léphetnek vissza a Fidesz-jelöltek javára

A választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában. Könnyen lehet, hogy az MSZP egyes körzetekben csak úgy tudja megakadályozni a Jobbik győzelmét, ha visszalép a Fidesz jelöltje javára - írja a Political Capital elemzőcég választási blogja, a 79 nap.

MTI Itthon

Feloszlatott gárdatüntetés: megkezdődött a per

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon hétfőn az a közigazgatási per, amelyben a magát gárdafőkapitánynak nevező Kiss Róbert azt kéri a bíróságtól: állapítsa meg, hogy a rendőrség jogszerűtlenül oszlatta fel tavaly július 4-én Budapesten, az Erzsébet téri gárdatüntetést.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Mennyire erős a Jobbik?

A politológus szerint a kérdés most már nem az, hogy 2010-ben bővül-e egy új szereplővel a politika, hanem sokkal inkább az, hogy lehet-e még ennél is nagyobb a Jobbik által okozott meglepetés.

hvg.hu Itthon

Jobbik-program: Kedves Magukfajták!

Aránylag szolid hangvételű választási programot írt a Jobbik. Így is szerepel a szövegben egy-két szemtelen füllentés, néhány képtelen furcsaság, meg a kazah kapcsolatok erősítése. A cigányozáshoz pedig váltig ragaszkodnak.

hvg.hu Itthon

Kövér László: "Önnek nem válaszolok"

Amikor Király András, a Jobbik szóvivője Magyar Írószövetség csütörtöki budapesti rendezvényén agresszíven kérdőre vonta Kövér Lászlót, aki Radikalizmus Magyarországon címmel tartott előadást, a Fidesz választmányi elnöke egyszerűen nem volt hajlandó szóba állni a szóvivővel, aki egyszersmind a szélsőjobbos Barikád hetilapnak is munkatársa. Mindez előrevetíti, milyen viszonyban lesz a Fidesz és a Jobbik az áprilisi választásokat követően.

Fürjes Judit Interjú

Kéri László: A baloldal még mindig foglya az Orbán-fóbiának

Éles kritikával illette a ballib értelmiség véleményformálóit Kéri László, az ismert politológus a hvg.hu-nak adott interjúban. Nem hajlandók tudomásul venni a társadalomban bekövetkezett változásokat, ragaszkodnak Orbán-fóbiájukhoz, elemzéseikben a Jobbik-jelenséget a nyilas mozgalom folytatásaként állítják be, közben pedig elnézőek az elmúlt nyolcévnyi kormányzás és a szocialista párt szembetűnő kudarcai iránt.

Itthon

Bokros kivont karddal menne a Jobbik ellen

Disznóvágással és pálinkabemutatóval súlyosbított sajtótájékoztatót tartott szombaton a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmához tartozó egyik tanyán a Magyar Demokrata Fórum fél vezérkara. Kiderült: az ellenzéki párt kiáll a hungarikumok hazai és külföldi népszerűsítése érdekében.

MTI Itthon

Die Presse a Jobbikról: úgy tesznek, mintha a rendet védenék

Hosszú riportot közölt szombati számában a Die Presse című osztrák napilap a Jobbikról. A tekintélyes konzervatív lap cikkét a nemrégiben az európai szélsőjobbról könyvet megjelentető Gregor Mayer-Bernhard Odehnal szerzőpáros jegyzi.