Tetszett a cikk?

Három éve szajkózzuk, hogy az ajánlószelvény intézménye finoman szólva elfáradt. Látva azonban mindazt, ami ebben a kampányban eddig történt az ajánlószelvény-gyűjtés során, belátjuk: tévedtünk - olvasható a Political Capital 79 nap című blogján.

A cikkíró borongva megjegyzi: a jelenlegi ajánlási rendszer nélkülözhetetlen, mert "tökéletesen illeszkedik a hazai politika szereplőihez, működéséhez és színvonalához". "Nézzük először a pártokat. A Fidesz bejelenti, hogy kétmillió cédulát fog összegyűjteni, erre persze semmi szükség, de nem számít, az üzenet annyi: a párt elég nagy ahhoz, hogy ezt megtegye. Az MSZP erre reagálva – más ötlete nem lévén – közli, hogy a Fidesz antidemokratikus és egyeduralomra tör. Pedig a kétmillió cédula begyűjtése nem antidemokratikus, nem is törvénysértő (hacsak rá nem bizonyítja valaki a Fideszre, hogy adatbázist épít), pusztán nem elegáns, és végtelenül nem polgári" - írja a blog szerzője.

A további elemzésért látogasson el a 79 nap blogra, kattintson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tilos kitöltetlen ajánlószelvényt átadni

Tilos kitöltetlen vagy aláíratlan ajánlószelvényt átadni, ez az ajánlási szabályok megsértését jelenti az Országos Választási Bizottság (OVB) állásfoglalása szerint.