szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vajda Pál és Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes vizsgálta a BKV-val kapcsolatban érkezett revizori leveleket, és azt állapították meg, hogy az azokban foglaltak teljesen megalapozatlanok - mondta Demszky Gábor (SZDSZ) szerdán.

A főpolgármester ezt a HVG Online információjára reagálva közölte, amely szerint a BKV egyik belső ellenőre már 2006-ban levélben tájékoztatta őt arról, hogy a cégnél "lopnak, csalnak, sikkasztanak". Demszky Gábor az MTI-nek azt mondta: miután megjelent a cikk, utánanéztek annak, hogy mi is volt ez az ügy. Mint mondta, írt neki valaki, s ő az ügyet - mivel az a cégfelügyelet körébe tartozott - kiszignálta Vajda Pálra azzal, hogy vizsgálja ki. A később érkezett, újabb levelet pedig Hagyó Miklósra szignálta ki, aki akkor a helyettese volt. A vizsgálatok azt állapították meg, hogy "tökéletesen megalapozatlanok" voltak a levélben foglaltak, amelyeknek "semmi, de semmi közük nincs a jelenlegi ügyhöz" - tette hozzá.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hiába írt négy éve Demszkynek a BKV-s revizor

Már 2006-ban jelezte a BKV egyik belső ellenőre Demszky Gábornak, hogy a tömegközlekedési vállalatnál „lopnak, csalnak, sikkasztanak, fiktív számlákat” fogadnak be. A főpolgármester nem hallgatta meg a revizort és a hivatal nem is foglalkozott az üggyel, amit utólag azzal magyaráznak, hogy levelében az ellenőr "nem írt konkrétumokat".

500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is

500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása