szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Letette képviselői esküjét Élő Norbert (MSZP) a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A képviselő Hagyó Miklós mandátumát vette át a közgyűlésben, ezzel a szocialista és a liberális képviselőknek együtt szavazás esetén egyfős többségük van.

Hagyó Miklós február 2-án mondott le a képviselőjelöltségről, a budapesti listán betöltött helyéről és Fővárosi Közgyűlési mandátumáról, miután a párt budapesti elnöksége erre kérte a BKV-botrány miatt. A párt ezt követően, február közepén döntött arról, hogy a BKV botrányos ügyei miatt lemondott képviselő mandátumát Élő Norbertnek javasolja kiadni. A Fővárosi Választási Bizottság február 23-ai ülésén adta ki Élő Norbertnek a mandátumot, a képviselő pedig a közgyűlés szerdai ülésén letette esküjét.

 Élő Norbert a X. kerületi MSZP elnöke, és egyben a XII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja akkor az MTI-nek elmondta: közgyűlési mandátumának átvételét követően - várhatóan március 15-én - visszaadja kerületi listás mandátumát. Élő Norbert 42 éves, pénzügyes közgazdász nős, négy gyermeke van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pelle János Vélemény

Hagyó Miklós és a feudális viszonyok

Hagyó Miklósra, Budapest volt főpolgármester-helyettesére, és az MSZP „erős emberére” tett terhelő vallomást Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója. A vallomásból olyan, látszólag mellékes részletek kerültek nyilvánosságra, amelyek híven árulkodnak a Városházán uralkodó feudális viszonyokról, a beosztottak kiszolgáltatottságáról. Mindezeknek Magyarországon, sajnálatos módon, régi hagyományai vannak.

hvg.hu Itthon

Hagyó a lánya nevére íratta budai ingatlanjait

A BKV-botrányokban érintett Hagyó Miklós a minap lánya nevére íratta át két budapesti ingatlanját, melyek korábban a volt szocialista főpolgármester-helyettes tulajdonában álltak – tudta meg a hvg.hu. Hagyó Miklós szerint ebben semmi különös nincs.

MTI / hvg.hu Itthon

Hagyó nem tervezi, hogy külföldre megy

Hagyó Miklós a tevékenységével, a vagyonával és az ingatlanvásárlásával kapcsolatban is áll a vizsgálatok elé. A volt főpolgármester-helyettes az MTI-nek szerdán elmondta: nem készül külföldre, Budapesten fogja tisztázni az igazát.

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért