szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte azonnali jólétet ígér a Fidesz, viszont ha ezt megvalósítaná, két hónap alatt csődközeli helyzetet állítana elő – mondta Bokros Lajos a 168 órának adott interjúban.

Elfogadom, hogy a társadalom többsége szívesebben hallgat délibábos meséket, de annál nagyobb lesz a csalódás – mondta Bokros Lajos, az MDF listavezetője a 168 órának. A volt pénzügyminiszter szerint a Fidesz azzal navigálta magát csapdahelyzetbe, hogy azonnali jólétet ígér, amelyet megvalósítva csődközeli helyzetet teremtene, másképp pedig hitelét vesztené.

A magyar hiánycél esetleges növeléséről Bokros Lajos azt mondta: „az IMF szakembereivel húsz éve jóban vagyok. Valahányszor hozzánk látogatnak, informálisan mindig megkérdeznek. Garantálni tudom az össze magyar választónak: nincs olyan megállapodás, mely szerint a valutaalap hajlandó lenne a hiánycél felpuhítására.”

Az MDF-ből folyamatosan elszivárgó tagságra vonatkozó kérdést így kommentálta: inkább kicserélődik a párt tagjainak és támogatóinak köre, s az összetétel előnyére változik. „Büszkék lehetünk arra, hogy Debreczeni József, Roszik Gábor, Kirly Zoltán tizenöt-húsz év után visszatért. Azok, akik elmentek, azt kell mondjam, nem értékes emberek” – fűzte hozzá Bokros.

Bokros Lajossal a Magyar Narancs csütörtöki száma is készített interjút. Az MDF EP-képviselője a Fidesz-programról azt állította, az nem program, mivel annak három követelménynek kellene megfelelnie. "Az első: konkrét intézkedések fakadjanak belőle. A második: ezek az intézkedések nem mondhatnak ellent egymásnak. A harmadik és legfontosabb: a program megvalósítása esetén az lesz az eredmény, amit ígérnek, s nem más." - fejtegette Bokros, aki szerint a programban egymással ellentmondó ígéretekkel találkozunk.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Optimista MDF: lesz szerintük elég kopogtatócédula

Március 15-én a terézvárosi Jókai-szobornál tartotta ünnepi megemlékezését a Magyar Demokrata Fórum. A rendezvény egyetlen szónoka Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt volt. A hvg.hu a pártucat fős tömegben elvegyülve érdeklődött: milyenek a párt kilátásai a kopogtatócédulák gyűjtésekor. A válaszolók egyértelműen bizakodóak voltak.

MTI Itthon

Herényi a kilépőknek: csendben távozzanak!

Az MDF óbudai szervezetének elnöke, Szegner László szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az óbudai szervezet 15 tagja és maga, mint elnök, március 24-i hatállyal kilép a Magyar Demokrata Fórumból.

MTI Itthon

Már tudna országos listát állítani az MDF

Az MDF jelenleg kilenc megyében már tudna területi listát állítani, ez pedig azt jelenti, hogy országos listaállításra is van lehetősége - derül ki az Országos Választási Iroda (OVI) világhálós oldalának péntek délutáni adataiból.

Vélemény

Pettkó András: „Nem tudtuk az MDF politikáját jobbközépen tartani”

„Lezsák, Antall és Boross pártjából Bokros-pártot faragtak” – panaszolja Pettkó András, aki pedig jobbközép irányba tolta volna az MDF szekerét. Tavaly ki is zárták a pártból. Pedig alapító tag volt 1988-ban, évekig az ifjúságpolitikai, a környezetvédelmi és a karitatív területeken dolgozott, 2002-ben a Fidesz-MDF listáról került az országgyűlésbe, 2006-ban pedig országos listáról. Kizárása után független képviselőként vett részt, szólalt fel a parlamenti üléseken.

Papp László Tamás Vélemény

Egy a tábor, egy a zászló – ezúttal MSZP-remény

Az MSZP-Fidesz csatára összpontosítók talán észre sem veszik ama csendes szocialista taktikát, amelynek célja, hogy önmagán kívül minden, a Fideszhez képest balra álló tényezőt jelentéktelennek (s esélytelennek) láttasson.

MTI Itthon

A Fidesz megsemmisíti a le nem adott kopogtatócédulákat

A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap az MTI megkeresésére, reagálva az MDF-nek arra a felvetésére, hogy mi a sorsa a Fidesz kétmillió ajánlószelvényének.

Itthon

Bokros: a jóléti rendszerváltásnak még bádogfedezete sem volt - videók

Több száz fő – beleértve az SZDSZ-frakció legalább egyhatodát – volt kíváncsi a Republikon Intézet által szervezett és Baló György vezette, Bokros Lajos, Lendvai Ildikó, Navracsics Tibor és Schiffer András részvételével lezajlott kedd délutáni budapesti politikai vitára, a választási kampány második vitájára. A Fidesz programja továbbra is rejtély, igaz, egy héten belül ígérik.

hvg.hu Itthon

Zöldfülűek: pártprogramok a természet ölén

A környezetvédelem ma már nem hiányzik egyik párt programjából sem, de kérdés, hogy az élhetőbb környezet, a fenntartható fejlődés és a fejlődő zöldipar jól csengő fogalma mit jelent majd a gyakorlatban. Melyik párttól mit várhatunk? Programajánló.

MTI Itthon

Bokros Lajos: vészhelyzet van az országban

Bokros Lajos szerint vészhelyzet van az országban, a társadalomban, a gazdaságban, a politikában és az erkölcsben is. Az MDF 20 pontban foglalta össze az „okos állam” célkitűzéseit.

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Nem dől be a szegedi klinikai ellátás, de nem lesz sima ügy a megegyezés a dolgozókkal

Nem dől be a szegedi klinikai ellátás, de nem lesz sima ügy a megegyezés a dolgozókkal

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben