szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogyott az idei évre kiadható szabadsága Antal Attilának, a Vértes Volán vezérigazgatójának, aki a BKV-val kapcsolatos ügyek miatt házi őrizetben van, ezért március 22-től 26-ig fizetés nélküli szabadságot kapott - közölte a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken az MTI-vel.

Azért csak ennyi fizetés nélküli szabadságot kapott Antal Attila, mert a Vértes Volán közgyűlése március 26-án várhatóan döntést hoz foglalkoztatása kérdésében - tette hozzá Pruzsina Alice. A csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított vállalatvezetőt január 26-án vette őrizetbe a rendőrség, miután házkutatást tartottak a BKV budapesti székházában és lakásán.

A BKV vállalkozói és megbízási szerződéseinek, valamint tízmilliós végkielégítéseinek ügyében gyanúsítottá vált Antal Attilát - aki 2007-től 2008 áprilisáig a BKV vezérigazgatója volt - a Budai Központi Kerületi Bíróság azzal az indokkal helyezte házi őrizetbe, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A Vértes Volánnál az MTI érdeklődésére korábban azt közölték, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogosult a vezérigazgatót helyettesítő személy megnevezésére, és amíg ez nem történik meg, a társaságot a szakági vezetők irányítják.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Antal Attila: Demszkynek is voltak elképesztő kérései

Demszky Gábor főpolgármester felelőssége a négyes metró ügyében a legnagyobb és legegyértelműbb – jelentette ki Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy Aba Botond korábbi vezérigazgató végkielégítését egy fénymásoló-állomány felméréséről szóló szerződésen keresztül rendezték. Demszky Gábor közleményben utasította vissza Antal Attila „alaptalan vádjait”, a főpolgármester beperli a BKV volt vezérigazgatóját „valótlan állításai” miatt.

MTI Itthon

Feljelenti a BKV volt vezérigazgatóját Bruck Gábor

Jogi lépést tesz rágalmazásért Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója ellen Bruck Gábor, a Sawyer-Miller Group nevű PR-cég vezetője, mert szerinte a jelenleg házi őrizetben lévő Antal hamisan állította egy interjúban, hogy Demszky Gábor nyomására még több megbízást kaptak.

hvg.hu Itthon

Gyanúsított lett a volt BKV-vezérigazgató

A rendőrség hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatja ki Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját. Délelőtt rendőrök szállták meg a BKV Akácfa utcai székházát, s a volt vezér által aláírt szerződéseket kerestek.

hvg.hu Itthon

Terhelő vallomást tettek Tóthfalusi Györgyre is

Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, hanem Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett - közölte vasárnap az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva.

hvg.hu Itthon

Házi őrizetbe kerülhet Antal Attila

Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.

hvg.hu Itthon

Nem biztos, hogy előzetesbe kerül Antal Attila

Az ügyészség még nem döntött arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását, csak pénteken határoznak erről - tudta meg Skoda Gabriellától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől az MTI.

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót