szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul az MSZP, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a Magyar Televízió (MTV) pártokat bemutató műsorában a KDNP külön is szerepelhet. Az MTV szerint ők az ORTT 2006-os ajánlása szerint járnak el.

Nyakó István szóvivő keddi tájékoztatása szerint az MTV két külön pártként kezeli a Fideszt és a KDNP-t, pedig közös listán indulnak. Emiatt nekik együttesen 50 perc jut a többi párt 25 percével szemben, ez pedig "ellentmond a józan észnek, a verseny tisztaságának és a jognak is" - olvasható a párt keddi, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

Szerinte a köztelevíziónak kötelessége, hogy elfogulatlanul és pártsemlegesen tájékoztasson, a vonatkozó jogszabály pedig egyértelműen fogalmaz. Ebben Nyakó István közleménye szerint az áll: ha több jelölő szervezet (párt) közösen állít jelöltet, illetve közös listát, akkor azok egy jelölő szervezetnek minősülnek. A Magyar Televízió szerint ők az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2006-os ajánlása alapján járnak el. Mint közleményükben írták: a KDNP önálló politikai tömörülés, a társulás következményeit a törvény is felismeri és megduplázza a bejutási küszöböt. Ebből fakadóan az MTV választási irodájának vezetője úgy döntött: biztosítják a külön szereplést a KDNP számára.

Közölték ugyanakkor: ha bármely szervezet az OVB-hez fordul, akkor a köztévé a grémium döntésének megfelelően jár el. Az MTV minden országos listát állítani tudó pártnak 25 percet biztosít szerda este 9 órától naponta, hogy bemutatkozhassanak. Először a Jobbik, majd az LMP, az MSZP, a Fidesz, a KDNP, a Civil Mozgalom, majd végül - április elsején - az MDF mutatkozhat be. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

OVB: jogsértő az MSZP Narancsvidék című kiadványa

Jogsértő az MSZP Narancsvidék című kiadványa, mert azon a párt nem tüntetett fel impresszumot - mondta ki pénteki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület emiatt elmarasztalta az MSZP-t, illetve eltiltotta a további jogsértéstől, azaz a kiadvány terjesztésétől.

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó