szerző:
MTI

Demszky Gábor szerint valótlanságokat állított ma megjelent nyilatkozataiban Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese, a főpolgármester ezért megteszi "a szükséges jogi lépéseket".

Demszky Gábor szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: Regőczi Miklóst a BKV ügyeivel összefüggő nyomozás gyanúsítottjaként "igazmondási kötelezettség nem terheli", védekezése érdekében akár valótlanságot is állíthat. A főpolgármester szerint "ez történt most is". Közleményében Demszky Gábor leszögezi: nem voltak lobbistái a BKV-nál, így sem rajtuk keresztül, sem személyesen nem fogalmazott meg kérést vagy kívánságot Regőczi Miklós felé. 

Mint írja, a volt vezérigazgató-helyettessel kizárólag kabinetülések és más hivatalos események alkalmából találkozott. "Ha szükségét látom, hogy sürgős ügyben egy fővárosi társaság vezetőjével telefonon beszéljek, akkor a vezérigazgatót hívom, nem a beosztottját" - közölte Demszky Gábor, hozzátéve: sem Regőczi Miklóst, sem Antal Attila vezérigazgatót nem kérte, hogy kössenek szerződést a Sawyer Miller Group tanácsadó céggel. 

Demszky Gábor azt írja: a BKV több vezetőjének jelenlétében csak annyit mondott a céggel kapcsolatban, hogy elégedett a munkájukkal, amit a BKV kommunikációs tevékenységéről nem tud elmondani. A közlemény arra is kitér, hogy a Sawyer Miller Group a 4-es metró tájékoztatási feladatait nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el 2005-ben, a legolcsóbb ajánlatot adva. Ezen túlmenően a kommunikációs cég Regőczi Miklós hivatali idejében "összesen fél évig dolgozott a BKV-nak havi 750.000 forint + áfa összegért", munkájukkal kapcsolatban sem akkor, sem azóta panasz vagy szabálysértésre utaló körülmény nem merült fel - olvasható a főpolgármester közleményében.

Demszky Gábor kifogásolja, hogy Regőczi Miklós nyilatkozataiban nem tett említést arról, hogy "ebben az időszakban viszont köttettek olyan nagy összegű kommunikációs szerződések, amelyeket a rendőrség vizsgál, mert a gyanú szerint a kifizetést nem előzte meg érdemi munka". Ahogyan hallgat arról is - folytatódik a közlemény -, hogy 2008-ban a BKV megbízási szerződéseinek listáját az akkori menedzsment "jelentősen megcsonkítva" tárta a Fővárosi Közgyűlés elé, "elhallgatva a tulajdonos elől a jelenleg vizsgált szerződések egy részét."

A főpolgármester szerint Regőczi Miklós megtévesztő szándékát példázza azon valótlan állítása is, hogy a 4-es metró Rákóczi téri állomását egy nem létező lakossági tiltakozás miatt át kellett volna terveztetni. Ezzel szemben - írja - az állomást nem kellett átterveztetni, hanem a beruházáskor "már az eredeti engedélyes tervekben meg kellett felelni azon hatósági elvárásának, hogy a fokozottan védett platánokat nem szabad kivágni". 

A kiválasztott technológia valóban költségesebb, mint a fák kivágásával járó, felszínről történő építkezés, de utóbbira engedélyt sem kapott volna a beruházó - áll a főpolgármester közleményében. Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúiban arról beszélt, hogy az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött. 

A Népszabadságnak azt mondta, főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, az SZDSZ részéről pedig leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzá utasításokat. Elmondása szerint Demszky Gábor egyszer hívta személyesen, hogy a Sawyer Miller Grouppal kössön szerződést, de "ők legalább megdolgoztak a pénzükért".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

BKV-tender: Széles Gábor és Regőczi Miklós egy csapatban

A BKV-tól 35 millió forintos végkielégítéssel távozó egykori MSZP-SZDSZ-es székesfehérvári képviselőt, Regőczi Miklóst nevezték ki nemrég az Eurobus-Invest Zrt. vezérigazgatójává. A cégnek jelentős befolyása van a BKV midibusztenderén induló, Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman Kft.-ben.

hvg.hu Itthon

Volt BKV-s vezető érdekelt a midibusz pályázatban?

Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese, aki részese volt a közlekedési vállalat botrányt kavart tanácsadói szerződései megkötésének, most a BKV midibusz pályázatán induló VT-Transman Kft.-nél érdekelt - közölte a Magyar Nemzet saját értesülésre hivatkozva a szerdai számában.

MTI Itthon

BKV-ügy: ismét házi őrizetben Regőczi

Megszüntette Regőczi Miklós, volt BKV-vezető előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) nem jogerősen kedden, és ezzel egyidejűleg ismét házi őrizetbe helyezte őt április 16-ig - közölte a Fővárosi Bíróság.

Magyar gazdaság

Lelépti díjeső

Bűncselekményszámba mennek-e a BKV-nál kifizetett végkielégítések – ezt vizsgálja most a rendőrség. Az állami és önkormányzati cégek menedzserszerződéseinek szabályozása rendkívül laza.

MTI Itthon

Regőczi: az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV

Az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese szerint, akivel a Népszabadság és a Magyar Nemzet is közöl interjút szerdai számában.

MTI Itthon

BKV: előzetes letartóztatásban Regőczi

A Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Regőczi Miklóst, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Egyre nagyobbat kaszálnak a NER-közeli cégek az építőiparon

Egyre nagyobbat kaszálnak a NER-közeli cégek az építőiparon

Szúnyogcsípéstől feldagadt a háta egy 4 éves kisfiúnak

Szúnyogcsípéstől feldagadt a háta egy 4 éves kisfiúnak

2025: jön az adatcunami

2025: jön az adatcunami

Lasszóval sem lehet óvó nénit fogni

Lasszóval sem lehet óvó nénit fogni

Tényleg akkora veszély leselkedett Magyarországra, amekkoráról a Csernobil-sorozatban beszélnek?

Tényleg akkora veszély leselkedett Magyarországra, amekkoráról a Csernobil-sorozatban beszélnek?

A hét végén már kezdhetik szüretelni a dinnyét

A hét végén már kezdhetik szüretelni a dinnyét