szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két embert vett őrizetbe a rendőrség a hivatali vesztegetés gyanújával szerdán Veszprémben előállítottak közül; egyikük a veszprémi polgármesteri hivatal okmányirodájának gépjármű-ügyintézője, a másik egy gépjármű-átíratások ügyintézésével foglalkozó cég munkatársa - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A rendőrség szerdán összesen tizenkét embert állított elő vesztegetés gyanújával; kilencen az okmányiroda dolgozói, hárman a gépjármű-átíratások ügyintézésével foglalkozó cég képviselői - tájékoztatott Frankó Marianna, megjegyezve, hogy a nap folyamán tizenöt embert tanúként hallgattak ki. A tizenkét gyanúsított közül kilenccel szemben folytatnak hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt eljárást - tájékoztatott a sajtóügyeletes; három embert hivatalos személy megvesztegetésének  bűntettével gyanúsítanak. 

Frankó Marianna közlése szerint az ügyben csaknem egy éve folytat nyomozást a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya. Mint mondta: a veszprémi okmányiroda alkalmazottai megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy kötelességüket megszegték, s gépjárművekről jogosulatlanul adatokat szolgáltattak ki. Szabálytalanul helyeztek forgalomba, illetve írtak át gépjárműveket a vállalkozó cég és ügyintézői kérésére - tájékoztatott a sajtóügyeletes. Elmondta: a szerda reggeli akcióban harminc rendőr vett részt tizenöt helyszínen, s az előállítások mellett tizenöt esetben házkutatást is tartottak. 

Horváth György, a veszprémi városháza sajtószóvivője délután újságíróknak elmondta, hogy a történtekről Derzsi Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója tájékoztatta az önkormányzat vezetőit. Hangsúlyozta, hogy a városházán az esetet "sajnálatosnak tartják", ám az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ismertetése szerint az okmányirodán mindössze egy gépjármű ügyintéző maradt, s Veszprém címzetes főjegyzője megkeresi  a környékbeli városok jegyzőit, hogy legyenek a megyeszékhely segítségére a gépjármű-ügyintézésben. A polgármesteri hivatal gondoskodni fog az okmányiroda zavartalan működéséről - jelentette ki Horváth György, megjegyezve: mivel szerdán a teljes hivatali időben zárva volt az iroda, így pénteken 13 óráig ügyfélfogadást tartanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott