szerző:
HVG

Ugyanazt a földet kétszer is eladta a kilencvenes évek közepén Pintér László, aki az áprilisi választáson a Fidesz–KDNP támogatásával a lenti választókerületben indul – ez derül ki abból a feljelentésből, amit a magát megtévesztettnek mondó osztrák vásárló, Maximilian Hammer tett.

A HVG birtokába került dokumentum szerint Pintér, aki a szerződés aláírásakor Kerkakutas polgármestere volt, a vételárat két részletben kérte, a másodikat azonban – ahogy azt egy magnófelvétel is tanúsítja – kétszeri átvette, egyszer a vevőtől, illetve a koordináció hiányát kihasználva annak megbízottjától is.  Az osztrák vevő – aki azt is sérelmezi, hogy Pintér a saját telke eladásakor úgynevezett „polgármesteri pótlékként” 125 ezer forintot is pluszban felszámolt – állítja, három opciós szerződést is kötött a polgármesterrel.

Ám később – minthogy a külföldiek termőföldszerzése törvényi korlátozásba ütközött – Pintér a vevő ügyvédjének olyan színlelt szerződéses megoldást javasolt, amit a jogi képviselő tanácsára visszautasítottak. Az érintett politikust lapzártánkig nem sikerült elérni, a megyei bíróságon pedig azt mondták, korábbi büntetőügyről lévén szó, adatvédelmi okokból nem adhatnak tájékoztatást, ezért nem tudni, mi lett a feljelentés sorsa.

Pintért egyébként a – földmoratórium meghosszabbítását szorgalmazó – Fidesz Nógrádi László helyett indítja idén, aki korábban biztosan hozta a körzetet, és legutóbb úgy verte meg az akkor még kisgazda színekben indult Pintért, hogy utóbbi mindössze 2,5 százalékot kapott.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!