szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Ugyanazt a földet kétszer is eladta a kilencvenes évek közepén Pintér László, aki az áprilisi választáson a Fidesz–KDNP támogatásával a lenti választókerületben indul – ez derül ki abból a feljelentésből, amit a magát megtévesztettnek mondó osztrák vásárló, Maximilian Hammer tett.

A HVG birtokába került dokumentum szerint Pintér, aki a szerződés aláírásakor Kerkakutas polgármestere volt, a vételárat két részletben kérte, a másodikat azonban – ahogy azt egy magnófelvétel is tanúsítja – kétszeri átvette, egyszer a vevőtől, illetve a koordináció hiányát kihasználva annak megbízottjától is.  Az osztrák vevő – aki azt is sérelmezi, hogy Pintér a saját telke eladásakor úgynevezett „polgármesteri pótlékként” 125 ezer forintot is pluszban felszámolt – állítja, három opciós szerződést is kötött a polgármesterrel.

Ám később – minthogy a külföldiek termőföldszerzése törvényi korlátozásba ütközött – Pintér a vevő ügyvédjének olyan színlelt szerződéses megoldást javasolt, amit a jogi képviselő tanácsára visszautasítottak. Az érintett politikust lapzártánkig nem sikerült elérni, a megyei bíróságon pedig azt mondták, korábbi büntetőügyről lévén szó, adatvédelmi okokból nem adhatnak tájékoztatást, ezért nem tudni, mi lett a feljelentés sorsa.

Pintért egyébként a – földmoratórium meghosszabbítását szorgalmazó – Fidesz Nógrádi László helyett indítja idén, aki korábban biztosan hozta a körzetet, és legutóbb úgy verte meg az akkor még kisgazda színekben indult Pintért, hogy utóbbi mindössze 2,5 százalékot kapott.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Az új miniszterelnök

Tóta W.: Az új miniszterelnök

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte