szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Hortobágy-Berettyón csütörtökön a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság – közölte Bara Sándor igazgató.

Tájékoztatása szerint az elmúlt napokban bekövetkezett intenzív apadás tette lehetővé a védelmi készenlét feloldását. Bara Sándor védelemvezető beszámolt arról is, hogy térségükben csökken a belvízzel elöntött területek nagysága: jelenleg 5550 hektár földet borít belvíz. Egy térségben, a Hamvas-Sárréten másodfokú, míg három, Tisza menti védelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség – fűzte hozzá. Az igazgató közlése szerint a 12 üzemelő szivattyútelep csütörtökön mintegy 507 ezer köbméter belvizet emel át a befogadó folyókba, csatornákba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

491 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Magyarország folyóin jelenleg 491 kilométeren van árvízvédelmi készültség; a belvízzel elöntött terület nagysága 175 ezer hektár - közölte az Önkormányzati Minisztérium kedden, miután ülést tartott a Kormányzati Koordinációs Bizottság.

hvg.hu Itthon

Tovább áradnak a Körösök

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek a Fekete-Körösön Antnál; a Körösök teljes vízgyűjtő területén újabb csapadék hullott – közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (KÖRKÖVIZIG) szombaton. Ezzel együtt a Tiszán is újabb árhullám indult el.

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész