szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Brutális támadás érte Kiss Ernőt azon az éjszakán, amikor vérző fejjel találtak rá egy fővárosi utcában - értesült a HavariaPress. A nyugalmazott dandártábornok ennek ellenére, a hírügynökség információi szerint nem kíván feljelentést, mert attól tart, hogy a végén még ővele szemben indítanának eljárást, esetleg a hatóság félrevezetéséért.

Mint emlékezetes, Kiss Ernő nyugalmazott rendőrkapitányra a múlt csütörtökön hajnalban, vérző fejjel, súlyos sérülésekkel találtak rá egy XII. kerületi utcában. A volt főrendőr tájékoztatása szerint előzőleg egy összejövetelről tartott hazafelé, amikor egy ismeretlen alak szó nélkül leütötte.

Mint elmondta, tudomása szerint ügyében nem volt rendőrségi helyszínelés, illetve őt magát nem kérdezték meg arról, mi történt vele azon a hajnalon. Közölte azt is: összefüggést lát megtámadása és aközött a fenyegető levél között, amit az ittas vezetés miatt indított büntetőpere kezdetén átadott a bírónak, és amelyben halálosan megfenyegették őt és ügyvédjét.

A levélben egyebek közt azt írták a magukat ,,régi jó ismerőseiteknek" nevező fenyegetők, hogy ,,...véged lesz a díszes barátaiddal együtt, ...meg fogtok dögleni a köcsög ügyvédeitekkel együtt". Kiss Ernő meggyőződése, hogy azon nyilatkozata óta ,,vadásznak rá", amelyet a Q8 olajtársaság gyanús magyarországi ügyei kapcsán tett. Ebben egyebek közt azt állította: a később rendészeti miniszterré kinevezett Draskovics Tibor ellen is folyt titkos nyomozás, amit Horn Gyula akkori miniszterelnök maga állíttatott le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!