szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A legfrissebb HVG választási mellékletében minden fontosabb adatot megismerhet az elmúlt évek kormányzásáról, s a közelgő választásokról. A listavezetőkről készült karikatúrák pedig magukért beszélnek.

Először fordult elő, hogy egy politikai oldal két egymás utáni cikluson át gyakorolta a hatalmat, s sajátos lehet a következő terminus is, ha a bukott és szétesett baloldalt váltó jobboldal kétharmadot szerez, és maga is korszakot teremt. A legfrissebb HVG VOKS 2010 című melléklete összeállítást közöl a korszakteremtő európai kormányokról.

A mellékletben megtalálják az országos listát állító politikai formációk listavezetőinek, miniszterelnök-jelöltjeinek portéját, a nyilvántartásba vett pártok rövid történetét, s a választásra készülő jelöltek listáját. A lapból megtudhatja, milyen pályát ír le egy-egy pártlistára leadott szavazat, amíg mandátum válik belőle.

Az elmúlt nyolc év gazdasági mutatót, a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-időszak legfontosabb törvényeit ugyanúgy megtallja a 32 oldalas összeállításban, mint a Parlamenti Guinness-t, vagyis a rekordot felállító képviselők felsorolását.

További karikatúrákért kattintson!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!