szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt kormányszóvivő, aki depressziós volt, péntek éjjel dobta el az életét, előtte törölte magát a közösségi oldalakról – jelent meg az atv.hu-n.

A nol.hu információi szerint Daróczi orvosilag diagnosztizált lelki betegségben – az RTL Klub szerint depresszióban – szenvedett. A TV2 pedig cáfolta, hogy a volt kormányszóvivő szakított volna Liptai Claudiával, és ezért lett volna öngyilkos. A tragédia után a kormányfő, a pártok és a roma szervezetek is részvétüket fejezték ki. Korábbi munkaadóját, Gyurcsány Ferencet letaglózta a hír, ahogy egykori kollégáját, Budai Bernadettet is. Bajnai Gordon közleményében azt írta: „a volt kormányszóvivő elvesztésével a közéletet és a hazai cigányságot is pótolhatatlan veszteség érte.”

Hogy péntek éjjel mi történt pontosan, nem tudni. A rendőrök csak annyit árulnak el, hogy öngyilkosság történt az Andrássy úti lakásban, az idegenkezűség kizárható. Úgy tudni, Daróczi Dávid felakasztotta magát. Egy ismerőse talált rá, ő hívta a mentőket is. Fél órán át próbálták újraéleszteni. Hajnali fél kettőkor vitték el a holttestét. A volt kormányszóvivő a halála előtt a közösségi portálokról is eltűnt. Minden személyes adatát törölte, nem találni róla semmit.

„Az arcommal és a hangommal fogom képviselni a kormány politikáját, Gyurcsány Ferenc politikáját” – Daróczi Dávid ezt még 2007 áprilisában mondta. Ekkor lett a Gyurcsány-kormány szóvivője. Egészen addig, amíg maga Gyurcsány Ferenc le nem mondott, 2009 áprilisában. Az utóbbi hetekig alig lehetett hallani róla. Utoljára magánélete, Liptai Claudiával való kapcsolata került a címlapokra.

Szombaton, a Parlament előtt, az emlékére szervezett gyertyagyújtáson több százan – köztük politikusok, ismert emberek, vettek részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

"Daróczi halálával a cigányság példaképe távozott"

Daróczi Dávid halálával a magyarországi cigányság példaképe és büszkesége távozott, a hírt megrendülten fogadjuk, osztozunk a gyászban és fájdalomban – közölte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a volt kormányszóvivő halálhíre kapcsán az MTI-vel szombaton.

MTI Itthon

Gyertyát gyújtottak Daróczi Dávid emlékére

Több százan vettek részt szombaton este azon a gyertyagyújtáson, amelyet Daróczi Dávid emlékére szerveztek barátai a Parlament elé. A volt kormányszóvivőt szombaton reggel holtan találták meg Andrássy úti lakásában, 37 évesen önkezével vetett véget életének.

MTI Itthon

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.