szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Alapítványt hozott létre Vona Gábor Jobbik-elnök – tudta meg a HVG.

Többszöri ügyészi fellebbezés után február végén áldását adta a Fővárosi Ítélőtábla Lizák Tiborné vezette tanácsa az  Új Radikalizmusért Alapítvány (ÚRA) bejegyzésére. A nyilvántartást végző Fővárosi Bíróságot egyszer már új eljárásra utasították, de az másodjára is lajstromozta az alapítványt, amit az ügyészség ismét megtámadott. Az ok: az alapító okirat nem felel meg a Polgári törvénykönyv előírásainak, mivel félő, hogy gyakorlatilag a saját tevékenységére fordítja majd pénzét az alapítvány.

Az alapító Vona Gábor Jobbik-elnök, aki 500 ezer forinttal hozta létre az ÚRA-t, amelynek hirdetett célja segíteni Magyarország megújhodását, az erkölcsi értékrend helyreállítását és a hazafias nemzettudat erősítését.

További részletek a csütörtöki HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hol laknak a pártok listavezetői?

Mesterházy Attila és Vona Gábor óbudai panelben, Orbán Viktor és Dávid Ibolya Budán, Schiffer András Újlipótvárosban, Seres Mária Nyíregyházán lakik.

MTI Itthon

Vona Veszprémben: a Jobbik bezárná a kereskedelmi tévéket

A Veszprémi Arénában, mintegy ezres hallgatóság lelkes tapsától kísérve Vona Gábor, a Jobbik elnöke kijelentette, amennyiben megnyerik a választásokat, "nem fog remegni a térdünk, ha Draskovicsot, Szilvássyt meg a többieket be kell zárni a börtönbe”. Emellett közölte: kormányra kerülve megszüntetik a TV2-t és az RTL Klubot. Hogy mindennek nagyobb nyomatékot adjon, megjegyezte: „nem a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, hanem fordítva, a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét”.

Itthon

Orbán ismét megígérte a tavaszt

Az egy zászló-egy tábor stratégia kudarca után a Fidesz tudomásul vette, hogy van egy nem integrálható erő rajtuk kívül a jobboldalon, ám azt inkább középről politizálva kezdi majd ellehetetleníteni. A párt „nemzetmentő programja” a maga hosszú távú célkitűzéseivel a kormányváltás utáni gyors népszerűségvesztést igyekszik megelőzni – vélekedik Krekó Péter. A politikai elemzőt a hétfői politikai beszédekről és a Fidesz-programról kérdeztük.

Petri Lukács Ádám Vélemény

Itt az idő ellenfelet váltani

Jobb lenne, ha Mesterházy Attila olvasná az újságokat, azokból megtudhatná, milyen kegyetlen szócsatákat vív a Fidesz és a Jobbik – a legújabb felmérések szerint a Jobbik most már a legnagyobb ellenzéki párt szavazóbázisából csipeget, mégpedig nem is keveset. A szocik, már csak a szavazóbázis kiszélesítése okán is, együttműködést ajánlhatnának a Fidesznek.

hvg.hu Itthon

Sokat köszönhet a Jobbik az őszödi beszédnek

Szép számmal akadnak a Jobbik egyéni képviselőjelöltjei között olyanok, akiket - állításuk szerint - 2006 ősze előtt szinte egyáltalán nem érdekelt a politika; a balatonőszödi beszéd, illetve az azt követő zavargások során, vagy annak nyomán csatlakoztak a radikális párt köreihez és lettek a szervezet aktivistái.

MTI Itthon

Vona: csak a Jobbik

Vona Gábor szerint Magyarországnak a „politikusbűnözés” felszámolására, a magyar gazdaság talpra állítására és a közbiztonság javítására van szüksége, amelyet kizárólag az általa vezetett Jobbik Magyarországért Mozgalom képes megvalósítani.

MTI / hvg.hu Itthon

Nyilvántartásba vették a Jobbik , az LMP és a Civil Mozgalom országos listáját

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt, az LMP és a Civil Mozgalom országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra; a Jobbik.listát Vona Gábor, a párt elnöke, az LMP-listát Schiffer András, párt választmányi elnöke és szóvivője, a Civil Mozgalmat Seres Mária vezeti. Az OVB ugyanakkor nem döntött az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, azzal megvárja a Fővárosi Bíróságnak a jelöltállításokkal kapcsolatos határozatait

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják