szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség, az őrizetbe vett férfiak vizsgáztatták le azokat a járműveket, amelyeknek az alvázszámát korábban átütötték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

A rendőrök egy korábbi autóhamisítási üggyel összefüggésben vizsgálódtak, s a birtokukba jutott információ szerint egy ürömi férfi végezte a „duplikált” autók vizsgáztatását. A nyomozók a férfit és budapesti társát tetten érték, amikor egy frissen vizsgáztatott BMW átadás-átvételét intézték - olvasható a rendőrség közleményében.

A szakértő szerint átütötték a jármű alvázszámát és egy ugyanolyan típusú BMW azonosítóját használták. A vizsgáztatáshoz felhasznált forgalmi engedély, illetve az eredetet igazoló okmányok hamisítványok voltak – közölték.

A nyomozók adatai szerint alappal feltételezhető, hogy a korábban felszámolt bandán kívül más csoportok is hasonló módon követtek el bűncselekményeket, s a gépjárművek vizsgáztatását feltételezhetően ezekben az esetekben is B. István intézte. A rendőrök az ürömi férfit és budapesti társát, K. Szabolcsot őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság el is rendelt.

Március elején a BRFK három férfit fogott el, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy lopott és hitel- vagy lízingtartozással terhelt autók alvázszámát átalakították, majd ezeket a járműveket honosították, forgalomba helyezték és eladták. A későbbi tulajdonos hitelt vett fel az autóra, de ezt követően a gépkocsit külföldön is értékesítették, s annak forgalomba helyezése után az autó itthoni „tulajdonosa” – a bűnszervezet tagjaival való egyeztetésnek megfelelően – feljelentést tett a rendőrségen, miszerint a gépkocsit ismeretlen tettes ellopta.

Egy házkutatás során az egyik gyanúsított lakásán, és egyéb, hozzá köthető helyeken számos, gépjárművel kapcsolatos okmányt, hatósági jelzést, mobiltelefont foglaltak le. Olyan eszközöket is találtak, amelyek a gépkocsik legalizálására szolgáltak, illetve több olyan rendszámtábla is előkerült, amelyek korábban ellopott járművekhez tartoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bálint Csaba Itthon

"Csak egy pohár bort ittam" – húsvéti ellenőrzés – videó

Fokozott ellenőrzést ígértek a rendőrök húsvétra, és be is tartották ígéretüket. Nemcsak az autósok fújták azonban a szondát húsvét hétfőn, a kerékpárosok is átélhették a közúti ellenőrzés élményét. "Csak egy pohár bort ittam, de nem is akármilyen bort" – mondta egyikük, akin világosan látszott, volt az több is. A hétfő délelőttöt a Csongrád megyei rendőrökkel töltöttük a hódmezővásárhelyi utak mellett.

MTI Itthon

A Szigetközig üldözték a Bécsben lopott autót

A Szigetközig üldöztek osztrák és magyar rendőrök egy csütörtökön Bécsben ellopott személygépkocsit; mind a járművet, mind a két tolvajt megtalálták - közölte a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság vezetője.

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

2025-re alakítják át gázerőművé a Mátrai Erőművet

2025-re alakítják át gázerőművé a Mátrai Erőművet

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei