szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön újabb hangfelvétel került fel a YouTube videomegosztóra, amelyet szintén Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonítanak. A hangfelvételen választási csalásokról számol be Kubatov Gábor.

A hangfelvételen megszólaló beszélő - aki a videó feliratozása szerint Kubatov Gábor - feltételezhetően a pécsi választásokról beszélve elmondja: "volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag túrkáltak (...). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni". A felvételen hallható az is, hogy a hallgatóság többször nevetve reagált az előadó kijelentéseire.

A YouTube-ra feltett anyagban az is elhangzik: "az MSZP is csinált egy hasonló kampányt, a HírTV úgy nevezte, hogy invázió. Ott 2000, 2200 nyuggert leküldtek. És a 2200 nyugger elment, és kopogtatott minden ajtón (...). A teljes letámadásnak annak nem sok értelme van, mert hogyha nem a saját bázisodhoz mész, a másik tábor bázisát is aktivizálod". "Mert gondoljatok bele, ha a Gyurcsány egyik embere vagy a Bajnai egyik embere bekopogtatna hozzátok, és azt mondaná: jó napot! a Bajnai küldött, és menjünk el vagy menjen el szavazni! Rögtön első mondat: menj az anyádba! Második mondat: majd én eldöntöm, harmadik mondat: ha idág nem jutott volna eszedbe, hogy elmenjél, egy ilyen inzultusra biztos, hogy el fogsz menni." - fogalmazott.

Pécsett a 2009 májusi időközi polgármester-választáson ketten indultak, Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje, az MSZP színeiben pedig Szili Katalin. Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 65 százalékának elnyerésével győzött a választáson, amelyet azért kellett kiírni, mert a korábbi városvezető, Tasnádi Péter januárban elhunyt. Az aznapi hírek szerint a helyi választási bizottság több mint húsz beadványt tárgyalt, s estig három kampánycsendsértést állapított meg. Ezek arról szóltak, hogy ismeretlenek a szocialista polgármesterjelölt támogatására buzdítottak.

Az MSZP szóvivője a szavazás estéjén bejelentette, hogy "megdöbbentő csalásra utaló" felvételek jutottak a párt birtokába. Az MTI akkor úgy értesült, hogy mindez összefüggésben van az Index hírportálra felkerült videóval, amelyen az látható, hogy rendőrök igazoltatnak több embert egy autónál, később pedig az egyikük egy benzinkút oldalában beszélget Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselővel, illetve Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval. A portál úgy tudja, hogy a felvételen látható férfi "szavazószállító" lehet, akinek a holmijai közül előkerült egy lista is, nevekkel, címekkel, kiért hova kell menni.

A YouTube internetes videomegosztóra még szerdán került fel egy olyan hangfelvétel, amelyet akkor több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított. Ezen egyebek között az hangzik el, hogy az ellenzéki párt a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerte: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek, valamint "komcsi" megjelöléssel listát vezettek a nem rájuk szavazó választópolgárokról is. A Fidesz lejáratási kísérletről beszélt és közölte, hogy a párt az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bizalmas hangfelvétel a fideszes adatbázis-építésről

Nem nyilvános helyszínen készült hangfelvétel került fel a YouTube internetes videómegosztóra, amin állítólag Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, s ebben elismeri, a fideszes és a szocialista szavazókat is nyilvántartották. Az MSZP rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesz, az MDF szerint "a sötét jövő elkezdődött".

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától